Το Hellenic Congress of America με τον ΥΦΥΠΕΞ Γιώργο Κώτσηρα και τον Γ. Γ. Γιάννη Χρυσουλάκη.

Φωτογραφία πάνω. Ο πρόεδρος του Ηellenic Congress of America Δρ. Δημήτρης Μαρκουϊζος, η βουλευτής Ευρυτανίας ΝΔ, Θωμαϊς Οικονόμου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Γιώργος Κώτσηρας και ο επίτιμος πρόεδρος του Hellenic Congress of America,  Νίκος Αποστολόπουλος.
Αθήνα.- Την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023,  εκπρόσωποι του Hellenic Congress of America συναντήθηκαν διαδοχικά με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Κώτσηρα και τον Γενικό  Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννη Χρυσουλάκη. Στις συζητήσεις συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Dr. Δημήτρης Μαρκουίζος, ο Επίτιμος Πρόεδρος κ. Νίκος Αποστολόπουλος, η βουλευτής Ευρυτανίας κα Θωμαϊς Οικονόμου  και ο δημοσιογράφος-εκδότης του Panhellenic Post κ. Χρήστος Μαλασπίνας.
Αναλύθηκαν τα θέματα που απασχολούν την Ελληνική Ομογένεια της Αμερικής, εκτέθηκαν τα προβλήματα τους και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο διαχρονικό αίτημα των απανταχού Ελλήνων της διασποράς για την θεσμοθέτηση της Ημέρας του Απόδημου Ελληνισμού. Εκφράστηκε η μεγάλη ικανοποίηση της Ελληνικής Ομογένειας για το ενδιαφέρον της Ελληνικής Κυβέρνησης να επιλυθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Απόδημος Ελληνισμός».

Φωτογραφία από τη συναντήση με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Δρ. Ιωάννη Χρυσουλάκη: Από αριστερά, ο πρόεδρος του Hellenic Congress of America Δρ. Δημήτρης Μαρκουίζος, η βουλευτής Ευρυτανίας ΝΔ, Δρ. Θωμαϊς Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δρ. Ιωάννης Χρυσουλάκης και ο επίτιμος πρόεδρος του Hellenic Congress of America, Νίκος Αποστολόπουλος.