Οργή για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου της Γάζας – Νέα χτυπήματα σε αμάχους – Στο Ισραήλ ο Μπάιντεν

Πάνω από 500 είναι οι νεκροί άμαχοι Παλαιστίνιοι μετά από το χτύπημα του νοσοκομείου στη Γάζα ενώ εκατοντάδες ακόμα είναι κάτω από τα ερείπια. Για φρικτό έγκλημα πολέμου κάνουν λόγο διεθνείς οργανισμοί ενώ οργισμένες, αυθόρμητες διαδηλώσεις ξέσπασαν σε χώρες της Αφρικής και του αραβικού κόσμου.

Ο Μπάιντεν επισκέπτεται σήμερα το Ισραήλ που θα συναντηθεί με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ ο Μαχμούτ Αμπάς ακύρωσε τη συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ που ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα στην Ιορδανία.

Το Ισραήλ μετά από αντικρουόμενες ανακοινώσεις αρνείται ότι βομβάρδισε το νοσοκομείο και υποστηρίζει ότι αυτό επλήγη από ρουκέτα της ισλαμικής Τζιχάντ.

Δραματικές είναι οι στιγμές στη Λωρίδα της Γάζας που εκατομμύρια Παλαιστίνιοι είναι εγκλωβισμένοι ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται.

Live εικόνα

Η ανακοίνωση της Αγγλικανικής Εκκλησίας που διοικεί το νοσοκομείο στη Γάζα

Η Αγγλικανική Εκκλησία της Ιερουσαλήμ καταδίκασε τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στο νοσοκομείο Al-Ahli στη Γάζα την Τρίτη.

Η επισκοπή εποπτεύει το διοικητικό συμβούλιοτου νοσοκομείου, το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά μέσω της Αγγλικανικής Εκκλησίας από διεθνείς δωρεές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση κηρύχθηκε παγκόσμια ημέρα νηστείας και προσευχής καθώς και ημέρα πένθους για όλες τις εκκλησίες και τα ιδρύματα, για τον τερματισμό της σύγκρουσης που «σημαδεύτηκε από μια βάναυση επίθεση» στο νοσοκομείο

«Η Γάζα εξακολουθεί να στερείται ασφαλών καταφυγίων», δήλωσε η επισκοπή και χαρακτήρισε την επίθεση έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

«Τα νοσοκομεία, σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, είναι καταφύγια, ωστόσο αυτή η επίθεση έχει παραβιάσει αυτά τα ιερά όρια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η καταστροφή που παρατηρήθηκε, σε συνδυασμό με τη βέβηλη στοχοποίηση της εκκλησίας, πλήττει τον πυρήνα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «ισχυριζόμαστε απερίφραστα ότι αυτό είναι άξιο διεθνούς καταδίκης και τιμωρίας»

Επιμένει ο ισραηλινός στρατός ότι το χτύπημα στο νοσοκομείο το προκάλεσε η Ισλαμική Τζιχάντ

Ο ισραηλινός στρατός αρνείται ότι προκάλεσε το πολύνεκρο πλήγμα στο νοσοκομείο της Γάζας και επιμένει ότι το χτύπημα προήλθε από την Ισλαμική Τζιχάντ. Σε νέο βίντεο το οποίο δεν έχει εξακριβωθεί ανεξάρτητα παρουσιάζει την περιοχή που έγινε το χτύπημα, αναφέροντας ωστόσο ότι το κτίριο του νοσοκομείου δεν επλήγη.

Το Ισραήλ καλεί τους Παλαιστίνιους στη βόρεια Γάζα να μετακινηθούν νότια

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους στην πόλη της Γάζας και στο βόρειο τμήμα του πολιορκημένου θύλακα να απομακρυνθούν προς την περιοχή al-Mawasi, στα δυτικά της επαρχίας Khan Yunis στα νότια.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες αναφέρει ότι το Khan Yunis και άλλες νότιες περιοχές έχουν πληγεί από ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις τις προηγούμενες ημέρες, παρά την οδηγία να μετακινηθούν οι άνθρωποι προς τα νότια.

Την Παρασκευή, τουλάχιστον 70 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές καθώς διέφευγαν από το βορρά προς το νότο.

Καθυστερεί η χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας

Παρόλο που την περασμένη Πέμπτη έμοιαζε θέμα ωρών, η ισραηλινή εισβολή μετά και το «τελεσίγραφο» στους αμάχους της Βόρειας Γάζας και της πόλης της Γάζας να εκκενώσουν προς το νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, αυτή όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει, αλλά μάλιστα την Τρίτη (17/10) οι αξιωματούχοι του Ισραήλ άρχισαν να αλλάζουν τακτική και φαίνεται πως πλέον μία άμεση χερσαία επέμβαση δεν είναι προ των πυλών.

Από: in.gr