Τα καλύτερα σνακ για τις βραδινές λιγούρες

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Nutrition Research έδειξε ότι η κατανάλωση σνακ αργά το βράδυ συνήθως αφορά τροφές πλούσιες σε θερμίδες και σχετίζεται με την αύξηση βάρους. Από την άλλη, έρευνα του 2023 στο περιοδικό Nutrients αναφέρει ότι τα η κατανάλωση σνακ βοηθά στην απώλεια βάρους, με απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια να επιλέγονται τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και όχι σε ζάχαρη και λιπαρά.

Τα βραδινά σνακ δεν είναι απαγορευτικά στη δίαιτα ή σε μία ισορροπημένη διατροφή. Το τι επιλέγετε, ωστόσο, όταν βλέπετε την αγαπημένη σας σειρά ή μία ταινία και γενικά τι τρώτε λίγο πριν τον ύπνο, παίζει καθοριστικό ρόλο στο πόσο εύκολα ή δύσκολα θα χάσετε βάρος.

Υγιεινά σνακ για βραδινές λιγούρες

Μπουκίτσες μπανάνας με μαύρη σοκολάτα

Για να έχετε πάντα εύκαιρο ένα υγιεινό σνακ όταν θέλετε να φάτε κάτι γλυκό, δοκιμάστε το εξής. Κόψτε δύο μπανάνες σε κομμάτια. Βουτήξτε της σε λιωμένη κουβερτούρα και βάλτε τις στην κατάψυξη να παγώσουν. Μία μπουκίτσα μπανάνας με μαύρη σοκολάτα έχει 15 περίπου θερμίδες και σίγουρα η διατροφική του αξία είναι μεγαλύτερη από μία κουταλιά τιραμισού, προφιτερόλ ή άλλο γλυκό.

Φυστίκια

Ιδανικά εάν θέλετε να φάτε κάτι αλμυρό και τραγανό. Είναι από τους ξηρούς καρπούς με την μικρότερη θερμιδική αξία και παράλληλα είναι πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών που μειώνουν τις φλεγμονές οι οποίες συχνά σχετίζονται με την αύξηση βάρους.

Βατόμουρα

Τα βατόμουρα έχουν γλυκιά γεύση, λίγες θερμίδες και υψηλής περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Επιπλέον, περιέχουν τη φυτοχημική κυανιδίνη-3-γλυκοσίδη (C3G). Η κυανιδίνη-3-γλυκοσίδη η οποία έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την παραγωγή αδιπονεκτίνης η οποία μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό του λίπους, καθώς και την λεπτίνη, η οποία καταστέλλει την όρεξη.

Μπάρα γιαουρτιού

Οι μπάρες γιαουρτιού είναι πολύ δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα. Φτιάχνονται πανεύκολα, είναι υγιεινές, θρεπτικές και πολύ νόστιμες. Η θερμιδική τους αξία εξαρτάται από τα υλικά που έχετε επιλέξει, αν και κατά μέσο όρο υπολογίζεται ότι μία μερίδα έχει 18 περίπου θερμίδες.

Ποπκόρν

Το ποπ κορν είναι καλή πηγή φυτικών ινών και εάν είναι σπιτικά και φτιαγμένα στον αέρα, έχουν μόλις 15 θερμίδες το φλιτζάνι. Εάν προσθέσετε βούτυρο, λάδι, καραμέλα ή οτιδήποτε άλλο, η θερμιδική τους αξία φυσικά αυξάνεται και θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί με την κατανάλωσή τους.

Βραστό αυγό

Το αυγό είναι μία τροφή θρεπτική και χορταστική, ιδανική για πρωινό, δεκατιανό, βραδινό και γενικά κάθε ώρα της ημέρας. Έχει λίγες θερμίδες, πολλά θρεπτικά συστατικά και θα σας κρατήσει χορτάτους.

Χουρμάδες με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα

Ακόμα ένα σνακ ιδανικό εάν έχετε λιγούρα για γλυκό. Έχει 95 θερμίδες η μπουκιά και σε αντίθεση με ένα κομμάτι σοκολάτας γάλακτός ή ένα άλλο γλυκό, θα σας καλύψει και θα ικανοποιήσει τη λιγούρα σας.

 

Με πληροφορίες από eatthis.com