Πανικός σε πτήση στα 30.000 πόδια: Πιλότος και συγκυβερνήτης αρρώστησαν συγχρόνως – Η «περίεργη μυρωδιά»

Ένας πιλότος και ο συγκυβερνήτης του, σε πτήση της British Airways μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο αφού και οι δύο εισέπνευσαν μια «περίεργη μυρωδιά» και αρρώστησαν στο πιλοτήριο κατά τη διάρκεια πτήσης για Λονδίνο.

Λονδίνο.- Αναγκάστηκαν να φορέσουν μάσκες οξυγόνου αφού ανέφεραν τη δυσοσμία στον πύργο ελέγχου, ενώ βρίσκονταν στα 30.000 πόδια στον αέρα το πρωί της Πέμπτης (19/10).

Αφού ήρθαν σε επαφή με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο έδαφος, το κατάμεστο αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Χίθροου, μετά την απογείωσή του από το Νιούκαστλ.

Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο εν μέσω φόβων ότι μπορεί να είχαν εκτεθεί σε τοξικές χημικές ουσίες.

Ασθενοφόρα και πυροσβεστικές υπηρεσίες έσπευσαν στο Κέντρο Αναφοράς Πληρώματος της αεροπορικής εταιρείας, όπου οι δύο πιλότοι αξιολογήθηκαν αρχικά αφού «είχαν εισπνεύσει καπνό» στο δραματικό περιστατικό στο πιλοτήριο. Στη συνέχεια τους έστειλαν στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Μια πηγή είπε στη Sun: «Ήταν ένα συγκλονιστικό περιστατικό. Η άμεση ανησυχία είναι προφανώς για τους δύο πιλότους. Αλλά είναι επίσης εντυπωσιακή η ανησυχία για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν αυτά τα δύο μέλη του πληρώματος του πιλοτηρίου βρίσκονταν στα χειριστήρια ενός γεμάτου τζετ στα 25.000 πόδια. Δεν αρκεί να το σκέφτεσαι. Έχουν ξεκινήσει έρευνες για αυτό το ανησυχητικό περιστατικό».

Ένας εκπρόσωπος της British Airways είπε: «Η πτήση προσγειώθηκε με ασφάλεια και οι πελάτες αποβιβάστηκαν κανονικά μετά από ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα με το αεροσκάφος».

«Οι πιλότοι πίσω από τα χειριστήρια ενός BA Shuttle 13C προσγείωσαν το Airbus A320 στον τερματικό σταθμό 5 του Χίθροου στις 9.14 π.μ. σήμερα το πρωί, μετά την απογείωσή τους από το Νιούκαστλ στις 7.41 π.μ.  Το πρόγραμμα αναχώρησης για την πτήση ήταν στις 6 π.μ. – μία ώρα και 41 λεπτά πριν την απογείωσή της – ενώ χρειάστηκαν 91 λεπτά για να προσγειωθεί, με αποτέλεσμα να απέχει μία ώρα και 54 λεπτά από την αναμενόμενη άφιξή της» σημειώθηκε.