«Βόμβες» Σκουρλέτη κατά Κασσελάκη: «Σταλινικές» απόψεις, έχει διχαστική προσέγγιση

Αθήνα.- «Ο κ. Κασσελάκης, αντί να είναι ενωτικός, εγκαλεί στελέχη που έφεραν τη νίκη στην Αριστερά», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, λίγες ώρες μετά την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να παραπέμψει τον Στέφανο Τζουμάκα στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος. «Ο Στέφανος Τζουμάκας δεν έχει τεθεί εκτός κόμματος, είναι θέμα καταστατικού, το οποίο ο κύριος Κασσελάκης δεν ξέρει», ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στα χαρακώματα ο ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από την παραπομπή Τζουμάκα – Ο Κασσελάκης δείχνει την πόρτα στους διαφωνούντες

«Δεν μας βοηθάει το γεγονός ότι η πλειοψηφία πήρε απόφασης να μην γίνει τώρα το συνέδριο για να δούμε γιατί πήραμε 32% μετά από ένα μνημόνιο και πέσαμε τόσο πολύ και είχαμε συντριπτική ήττα στις εθνικές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα», χαρακτήρισε ως «πολύ δύσκολη και στενόχωρη» την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενος στην κόντρα Κασσελάκη – Τζουμάκα, σχολίασε ότι «Η φράση του κ. Κασσελάκη για τον Στέφανο Τζουμάκα δείχνει μη κατανόηση του καταστατικού του κόμματος. Μπορεί να εισηγηθεί ο πρόεδρος την διαγραφή ενός στελέχους, αλλά πρέπει να συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας και να αποφασίσει. Ειδικά αν είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, πρέπει πρώτα να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και με πλειοψηφία των 2/3 να υπάρξει παραπομπή του στελέχους στην Επιτροπή Δεοντολογίας».

«Δεν είναι οπαδός διαγραφών στην βάση πολιτικών απόψεων. Ο κ. Τζουμάκας δεν αιφνιδίασε κανέναν, γιατί κατά την διάρκεια της διεκδίκησης της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ έβγαινε κάθε εβδομάδα και έλεγε ακριβώς τα ίδια πράγματα», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ρίχνοντας ευθείες βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη, ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός των κυβερνήσεων Τσίπρα, είπε ότι «Ο κ. Κασσελάκης αντί να είναι ενωτικός, εγκάλεσε εκείνα τα στελέχη που έκαναν πράξη την πρώτη νίκη της αριστεράς, που έκαναν πράξη την πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς στον τόπο. “Μήπως κάποιοι δεν θέλουν να κυβερνήσουν, μήπως είστε ιδεοληπτικοί; Σε ποιον το λέτε; Εσείς που δεν ψηφίζατε το 2015 και το 2012 ΣΥΡΙΖΑ λέτε σε εμάς αυτά, που κάναμε πραγματικότητα το να υπάρξει πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς στην Ελλάδα;».

Επανέλαβε πως το Συνέδριο πρέπει να γίνει τώρα και όχι τον Φεβρουάριο, ενώ ερωτηθείς για τις δηλώσεις της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι σε όποιον δεν αρέσει ο νέος ΣΥΡΙΖΑ να φύγει,
είπε ότι αυτές είναι παλαιάς κοπής προσεγγίσεις. «Όπως και το μην αναζητάς τις αιτίες της κρίσης και να ανακαλύπτεις την δήθεν υπονόμευσή σου από εσωτερικούς εχθρούς, είναι σταλινικές απόψεις. Υπερασπίζομαι το δικαίωμα στην άποψη με κανόνες και με σύνθεση και όχι με απειλές». «Η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα οικοδομείται πάνω σε μια πολιτική συνεννόηση, η οποία όμως συρρικνώνεται όταν αρνούμαστε να κάνουμε έναν συντεταγμένο δημοκρατικό διάλογο και η μετάθεση του Συνεδρίου δεν συμβάλει προς αυτό» ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Ο κ. Κασσελάκης υιοθέτησε την διχαστική προσέγγιση που ανομολόγητα λεγόταν εντός του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό πάτησε για να εκλεγεί. Στην Πολιτική Γραμματεία έγινε συζήτηση που έπρεπε να είχε γίνει πριν από 3-4 χρόνια. Στην Πολιτική Γραμματεία υπήρχαν διχαστικές θέσεις από διάφορες πλευρές», κατέληξε στην τοποθέτηση του το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή:enikos.gr