Αστέρας Τρίπολης- ΑΕΚ 0-3: Τριάρα στην Τρίπολη με καυτό Ελίασον και σούπερ Τσούμπερ

Η ΑΕΚ πέρασε από την Τρίπολη επικρατώντας 3-0 στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Οι Αρκάδες στάθηκαν αρκετά αξιόμαχοι στο πρώτο μέρος, όμως η Ένωση με MVP τους Ελίασον και Τσούμπερ που είχαν γκολ και ασίστ πήρε ένα πολύτιμο διπλό.

Η ΑΕΚ πέτυχε ένα σημαντικό διπλό στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, επικρατώντας του Αστέρα με 3-0 για την όγδοη αγωνιστική της Stoiximan Super League. Τα γκολ για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πέτυχαν οι Ελίασον, Τσούμπερ και Μοχαμάντι. Μάλιστα οι δύο πρώτοι είχαν και από μια ασίστ.

Οι τελικές και τα Expected Goals στο Αστέρας – ΑΕΚ

Οι Αρκάδες στάθηκαν αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο μέρος και είχαν ευκαιρίες με σημαντικότερη το δοκάρι του Καλτσά με δυνατό σουτ εντός περιοχής στο 23ο λεπτό. Ωστόσο η ΑΕΚ κατάφερε να βρει το γκολ με τον Ελίασον στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, μετά από γλυκιά σέντρα του Τσούμπερ.

Στο 52ο λεπτό ο Καστάνιο άφησε τον Αστέρα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Εκεί απλοποιήθηκε το έργο για την Ένωση που κυριάρχησε πλήρως και πέτυχε άλλα δύο γκολ. Στο 77′ ο Ελίασον εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα αριστερά και ο Μοχαμάντι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε από τον Στίβεν Τσούμπερ. Ο Ελβετός με πλασαριστό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Παπαδόπουλο να μένει άγαλμα.

Η ΑΕΚ με αυτούς τους τρεις βαθμούς έφτασε τους 17, ενώ ο Αστέρας έμεινε στους οκτώ. Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Ένωση διατηρεί ανέπαφη την εστία της, ενώ ο Μίλαν Ράσταβατς για 14ο παιχνίδι δεν κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΚ.

Ο Αστέρας το δοκάρι, η ΑΕΚ το γκολ στο πρώτο μέρος

Το πρώτο παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες στις δύο εστίες. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε την κατοχή, ενώ οι Αρκάδες έγιναν απειλητικοί κυρίως μέσω αντεπιθέσεων.

Η πρώτη τελική στο ματς είναι για τον Αστέρα, με τον Καλτσά να σουτάρει, όμως δεν ανησύχησε τον Στάνκοβιτς. Δύο λεπτά μετά ο Τσούμπερ έκανε το σουτ εκτός περιοχής, όμως ο Παπαδόπουλος τον σταμάτησε.

Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να απειλούν κυρίως με γεμίσματα προς την περιοχή (είτε με στατικές φάσεις είτε χωρίς), αλλά καμία δεν βρήκε στόχο. Στο 23′ ο Καλτσάς είχε τη σημαντικότερη στιγμή του πρώτου 45λεπτου, όταν με ωραίο δυνατό σουτ μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Ο Χατζισαφί έκανε λάθος και ένα λεπτό μετά, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Καλτσάς, αλλά στην εκτέλεσή του, η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 31′ ο Αστέρας έχασε μια ακόμα σημαντική ευκαιρία. Ο Κρεσπί με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Στάνκοβιτς απομάκρυνε με τα πόδια.

Η Ένωση βρήκε το γκολ με τον Ελίασον στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους με τον Ελίασον.

Ο Αστέρας έμεινε με δέκα και η ΑΕΚ επέβαλε το νόμο της

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα είναι πολύ πιο αργός σε σχέση με τον πρώτο. Κι αυτό γιατί νωρίς στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Καστάνιο με δεύτερη κίτρινη.

Η ΑΕΚ ήλεγξε πλήρως το παιχνίδι και ο Αστέρας οχυρώθηκε στα καρέ του λόγω του αριθμητικού μειονεκτήματος, ενώ δεν έκανε ούτε μια τελική στο δεύτερο μέρος. Η πρώτη τελική της Ένωσης στο δεύτερο μέρος ήταν στο 66ο λεπτό, όταν το φαλτσαριστό σουτ πέρασε λίγο άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά η σέντρα σουτ του Τσούμπερ, δυσκόλεψε αρκετά τον Παπαδόπουλο.

Το δεύτερο γκολ της Ένωσης ήρθε στο 77ο λεπτό με την κεφαλιά του Μοχαμάντι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ελίασον και κάπου εκεί κλείδωσε η έκβαση του αποτελέσματος.

Ο Τσούμπερ πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Τσούμπερ στο 86ο λεπτό και σφράγισε το τρίποντο της Ένωσης στην Αρκαδία.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Αστέρας – ΑΕΚ

Αστέρας: Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Μουνάφο (73′ Σουρλής), Γκρόζντανιτς (46′ Αλάγκμπε), Κάλτσας (55′ Χριστόπουλος), Κρεσπί, Μπαρτόλο (73′ Ζουγλής), Μιριτέλο (82′ Μάντζης).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί (72′ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (64′ Γαλανόπουλος), Γιόνσον (72′ Φαν Βέερτ), Μάνταλος (64′ Ζίνι), Τσούμπερ, Ελίασον, Αραούχο (46′ Πινέδα).