Κηφισιά – ΟΦΗ 0-0

Αν και έπαιζε με 10 παίκτες από το 36′ η Κηφισιά αμύνθηκε υποδειγματικά απέναντι στον ΟΦΗ και με τον Αναγνωστόπουλο να αποκρούει το πέναλτι του Φελίπε στο 88ο λεπτό, κέρδισε έναν τεράστιο βαθμό στη μάχη που δίνει για την παραμονή

Έναν σπουδαίο βαθμό στη μάχη που δίνει για την παραμονή της στην Stoiximan Super League πανηγύρισε το απόγευμα της Κυριακής (22/10) η Κηφισιά, με την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να αντιμετωπίζει τον ιδιαίτερα φιλόδοξο ΟΦΗ ούσα τυπικά γηπεδούχος στο ΔΑΚ Λαμίας και να τον κρατάει στο 0-0, σε ένα ματς που βρέθηκε δύο φορές με την πλάτη στον τοίχο.

Οι τελικές και τα expected goals στο Κηφισιά – ΟΦΗ OPTA

Η πρώτη ήταν στο 36ο λεπτό όταν ο διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Ιπαλίμπο για φάουλ στον Λάρσον (ο διαιτητής δεν άλλαξε την απόφασή του παρά την αντίθετη γνώμη του VAR και στην ανάπαυλα υπήρχε ανακοίνωση διαμαρτυρίας από πλευράς της ομάδας των βορείων προαστίων), με την Κηφισιά να μην πτοείται όμως και να αμύνεται εξαιρετικά σε όλο σχεδόν το δεύτερο μέρος.

Η δεύτερη ήρθε στο τελευταίο πεντάλεπτο της κανονικής διάρκειας του αγώνα, με τον Φελίπε να κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του από τον Μποτία αλλά να αποτυγχάνει να χαρίσει στους Κρητικούς την πρώτη φετινή νίκη τους στο πρωτάθλημα μακριά από το “Γεντί Κουλέ”, με τον Αναγνωστόπουλο να αποκρούει σωτήρια και να διατηρεί το εκπληκτικό εντός έδρας αήττητο για την ομάδα του (1 νίκη – 3 ισοπαλίες).

Το ματς

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν απολύτως ισορροπημένο, με την κάθε μία ομάδα να προσπαθεί μέσω πίεσης ψηλά να εμποδίσει την ανάπτυξη του αντιπάλου, με τον ΟΦΗ να δημιουργεί την πρώτη μεγάλη φάση στο 13ο λεπτό. Οι παίκτες του Νταμπράουσκας κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα, με τον Γκαγέγκος να κινείται κάθετα και να τροφοδοτεί τον Ντίκο, εκείνον να βγάζει εξαιρετική πάσα στον Φελίπε και τον τελευταίο να τσιμπάει τη μπάλα με το δεξί, για να την στείλει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Αναγνωστόπουλου.

Η απάντηση της Κηφισιάς ήρθε στο 20ο λεπτό με το σουτ του Σάντος με το αριστερό εντός περιοχής να υποχρεώνει τον Μπάουμαν να πέσει στην αριστερή γωνία του και να διώξει σε κόρνερ, με τους Κρητικούς από την πλευρά τους να απειλούν και πάλι λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου.

Συγκεκριμένα στο 29ο λεπτό, με τον Ντίκο να πιάνει δύσκολη κεφαλιά μετά από σέντρα του Αμπάντα από τα αριστερά και να αναγκάζει τον Αναγνωστόπουλο σε δύσκολη επέμβαση. Λίγο αργότερα, διαταράχτηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες σε μία φάση που προκάλεσε ένταση στον αγωνιστικό χώρο.

Ο διαιτητής Βεργέτης έδειξε απευθείας κόκκινη στον Ιπαλίμπο για φάουλ στον Λάρσον, με το VAR να έχει διαφορετική άποψη και να τον καλεί να πάει στο μόνιτορ και τον άρχοντα της αναμέτρησης να ξαναβλέπει τη φάση αλλά να εμμένει στην απόφασή του αφήνοντας με 10 παίκτες την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.

Η φάση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το ματς τον όποιο ρυθμό είχε και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς να έχουν απειλήσει ιδιαίτερα, με τον ΟΦΗ να έχει ουσιαστικά 2 καλές φάσεις και τους τυπικά γηπεδούχους μόνο μία.

Το δεύτερο μέρος βρήκε τον ΟΦΗ να κερδίζει -αναπόφευκτα- μέτρα στο γήπεδο και να ψάχνει να βρει κενούς διαδρόμους για την εστία του Αναγνωστόπουλου εκμεταλλευόμενος το αριθμητικό του πλεονέκτημα, με την πρώτη καλή στιγμή για τους Κρητικούς σε αυτό το διάστημα να είναι η γυριστή κεφαλιά του Ντίκο στο 54′ που δεν βρήκε στόχο.

Η αρχική όμως έντονη πίεση δεν είχε και συνέχεια, με τους τυπικά γηπεδούχους να αμύνονται εξαιρετικά έχοντας τρομερή αλληλοκάλυψη και να φτάνουμε στο 69ο λεπτό για να υπάρχει υποψία φάσης από πλευράς ΟΦΗ, το σουτ του Τοράλ που μπλόκαρε σταθερά ο Αναγνωστόπουλος.

Η αργή ανάπτυξη της ομάδας του Νταμπράουσκας ήταν τροχοπέδη στην προσπάθειά της να βρει το πολυπόθητο γκολ, με τον Νέιρα να ταράζει τα ήρεμα νερά του ματς στο 81ο λεπτό με δύο διαδοχικές προσποιήσεις στο ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά το συρτό σουτ να βρίσκει σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ της Κηφισιάς.

Ωστόσο, αυτό που δεν έβρισκε για πολλή ώρα από τους μεσοεπιθετικούς του ο Νταμπράουσκας το βρήκε από έναν αμυντικό, με τον Βούρο να βγάζει εξαιρετική κάθετη πάσα και τον Λουίς Φελίπε να ανατρέπεται από πίσω από τον Μποτία για να κερδίσει την εσχάτη των ποινών.

Οι συγκινήσεις στην Λαμία δεν είχαν όμως τελειώσει εκεί, με τον παθόντα Φελίπε να αναλαμβάνει την εκτέλεση και τον Αναγνωστόπουλο να πέφτει σωστά στη δεξιά γωνία του και να αποκρούει εντυπωσιακά, κρατώντας το μηδέν και τον χρυσό βαθμό για την ομάδα του.

Τα στατιστικά και οι καλύτερες επιδόσεις στο Κηφισιά – ΟΦΗ OPTA
  • ΚΗΦΙΣΙΑ: Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Μποτία, Βαφέας, Γκόμπελιτς, Ιπαλίμπο, Σναϊντερλάν (79′ Παπασάββας), Σάντος (78′ Τετέι), Ιλίεφ (46′ Τσάπαν), Μπιφουμά (66′ Αντερέγκεν), Οζέγκοβιτς (90′ Λούμορ)
  • ΟΦΗ: Μπάουμαν, Βούρος, Λαμπρόπουλος (83′ Μπάκιτς), Καρώ, Λάρσον, Γκλάζερ, Αμπάντα (61′ Θοράρινσον), Ντίκο (60′ Νέιρα), Γκαγέγκος (70′ Ριέρα), Φελίπε, Τοράλ (70′ Μοσκέρα)