ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 2-0

Ο ΠΑΟΚ παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και με τον Οζντόεφ να σκοράρει δύο τέρματα επικράτησε 2-0 του Ατρόμητου στην Τούμπα.

Την 5η του νίκη στην Stoiximan Super League πήρε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε 2-0 του Ατρόμητου στην Τούμπα με τον Οζντόεφ να πετυχαίνει και τα δύο τέρματα της αναμέτρησης.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε τους παίκτες του να αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και είχαν ευκαιρίες να πετύχουν και άλλα τέρματα. Στην αντίπερα όχθη ο Ατρόμητος είχε κάποιες καλές στιγμές, κράτησε καλά στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μέχρι εκεί.

Οι τελικές και τα Expected Goals στο ΠΑΟΚ – Ατρόμητος

Με αυτή τη νίκη ο ΠΑΟΚ μπαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία σε μια δύσκολη εβδομάδα κατά την οποία θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Αμπερντίν (26/10, 22.00) και έπειτα την ΑΕΚ (30/10, 19.30) εκτός έδρας.

Ο Ατρόμητος παρέμεινε για όγδοη αγωνιστική χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και σίγουρα χρειάζεται να αλλάξει κάτι στη συνέχεια.

Ροτέισον από Λουτσέσκου, με τρία στόπερ ο Κορακάκης

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε να κάνει αρκετές αλλαγές στην άμυνα με τους Σάστρε, Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ και Μπάμπα να συνθέτουν την τετράδα μπροστά από τον Κοτάρσκι.

Από εκεί και πέρα οι Οζντόεφ και Μεϊτέ, ο Σαμάτα βρισκόταν στην κορυφή της επίθεσης με τους Μουργκ, Ντεσπόντοφ και Τάισον να συνθέτουν την τριάδα πίσω του.

Στην αντίπερα όχθη ο Κορακάκης επέλεξε να παρατάξει τον Ατρόμητο με 3-5-2. Ο Τσιντώτας ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Κεσχρίντα είχε την πλευρά στα δεξιά με τον Ντε Μποκ να έχει τον ίδιο ρόλο στα αριστερά.

Την τριάδα των στόπερ συνέθεσαν οι Ιμερέκοφ, Τζαβέλλας και Τσακμάκης. Γκονζάλες, Καμαρά και Κούντε σχημάτησαν την τριάδα στον άξονα με τους Βαλέντσια και Βέργο στην επίθεση.

Λίγες καλές στιγμές, ο ΠΑΟΚ την κατοχή

Από την αρχή του αγώνα ο ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του και να δημιουργήσει κυρίως από τα αριστερά με τους Μπάμπα και Τάισον.

Οι δυο τους συνεργάστηκαν αρκετές φορές και οι περισσότερες φάσεις δημιουργήθηκαν από την πλευρά τους στα πρώτα είκοσι λεπτά της αναμέτρησης.

Στην αντίπερα όχθη ο Ατρόμητος είχε κλείσει αρκετά καλά τους διαδρόμους και προσπαθούσε σε συνθήκες κόντρας να χτυπήσει τον ΠΑΟΚ χωρίς αποτέλεσμα.

Πίεσε και δικαιώθηκε με Οζντόεφ

Μετά το 20λεπτο ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και έκλεισε στην περιοχή του τον Ατρόμητο με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας. Εκεί που τα χαλούσαν οι παίκτες του Λουτσέσκου ήταν η τελική προσπάθεια.

Σαμάτα, Σάστρε και Μπάμπα δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν τις καλές στιγμές που τους παρουσιάστηκαν σε γκολ. Εκείνος τελικά που έδωσε τη λύση για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Οζντόεφ.

Στο 44ο λεπτό ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα πέρασε από τον Σαμάτα με τον Οζντόεφ να παίρνει την κεφαλιά και να την στέλνει στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Ατρόμητος είχε και εκείνος τις στιγμές του σε αντεπιθέσεις, ωστόσο ο Βέργος και ο Βαλένσια δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 1-0.

Ο Οζντόεφ κλείδωσε τη νίκη

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ατρόμητος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αδράνεια στην άμυνα του ΠΑΟΚ όμως δεν τα κατάφερε και ο Δικέφαλος έφτασε στο δεύτερο τέρμα του.

Στο 51′ ο Ντεσμπόντοφ έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα η οποία έφτασε στον Τάισον που σούταρε με την μία. Ο Ντε Μποκ με τρομερό τάκλιν έσωσε πάνω στη γραμμή, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Οζντόεφ ο οποίος με ανάποδο ψαλίδι έκανε το 2-0.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στο να μειώσει το σκορ όμως αρχικά ο Ντε Μποκ και στη συνέχεια ο Βαλένσια δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο ΠΑΟΚ – Ατρόμητος

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Μουργκ, Τάισον, Ντεσπόντοφ, Σαμάτα.

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Τσακμάκης, Τζαβέλλας, Ιμερέκοφ, Ντε Μποκ, Γκονζάλεθ, Κουντέ, Καμαρά, Βέργος, Βαλένσια

sport24.gr