Ανδρέας Ξανθός κατά Στέφανου Κασσελάκη: «Είναι εκτός πραγματικότητας»

Ρέθυμνο, Κρήτη.- Ευθείες «βολές» κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Ανδρέας Ξανθός, λέγοντας ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι «εκτός πραγματικότητας» και ότι δεν βλέπει «ούτε ενθουσιασμό, ούτε ανάταση, ούτε ανάκαμψη, ούτε τίποτα», αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το δικό του μέλλον στο κόμμα.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ρεθύμνου, ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι με την παρουσία του «δεν μιλάμε πλέον για Αριστερά, αλλά για ένα θολό κέντρο. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε κυβερνώσα, ούτε Αριστερά με τη φυσιογνωμία που οικοδομείται αυτή την περίοδο».

«Δεν γίνεται η πρώτη συνεδρίαση του ανώτερου πολιτικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται με τηλεδιάσκεψη και χωρίς τη ζωντανή παρουσία του προέδρου» είπε για το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης συμμετείχε σε αυτή μέσω ZOOM επειδή έλειπε στη Νέα Υόρκη.

«Δεν είναι απλώς ότι υπάρχει μία διαφωνία με τον νέο αρχηγό. Θεωρώ ότι έχουμε πλέον ένα νέο πλαίσιο στο οποίο έχει βάλει καταλυτικά τη σφραγίδα του ο νέος αρχηγός, ο οποίος είναι ένα πρόσωπο εντελώς εκτός πραγματικότητας! Δεν ήταν ποτέ οργανικό στοιχείο ούτε καν της ελληνικής πολιτικής ζωής, φυσικά ποτέ δεν είχε συνάφεια και οργανική σχέση με την Αριστερά στη χώρα μας» πρόσθεσε ο Ανδρέας Ξανθός για τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Δεν βλέπω ούτε ενθουσιασμό, ούτε ανάταση, ούτε ανάκαμψη, ούτε τίποτα» συμπλήρωσε ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι «αυτό που βλέπω είναι να κυριαρχεί είναι η απογοήτευση! Η κυρίαρχη αίσθηση είναι ότι έχουμε μία αλλαγή φυσιογνωμίας. Υπάρχει μία μεθοδική προσπάθεια να αποαριστεροποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Και το λέω με πάρα πολλή σαφήνεια και πλήρη επίγνωση των λεγομένων μου».

Έδωσε για παράδειγμα την ομιλία Κασσελάκη στο ΣΕΒ, λέγοντας ότι «όταν βγαίνει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πηγαίνει στον Σύλλογο Ελλήνων Βιομηχάνων, στη συνέλευση του ΣΕΒ, και λέει ότι “το κεφάλαιο είναι εργαλείο μείωσης των ανισοτήτων”, δηλαδή αντιστρέφεται πλήρως την βασική καταστατική αρχή της Αριστεράς που λέει ότι οι οικονομικές ανισότητες αντιμετωπίζονται μέσα από την κοινωνική πολιτική και μέσα από πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης και αναδιανομής, νομίζω ότι πλέον το σήμα έχει δοθεί: δεν μιλάμε πλέον για Αριστερά, αλλά για ένα θολό κέντρο, το οποίο έχει υιοθετήσει βασικές νεοφιλελεύθερες αρχές και αξίες! Δεν έχουμε να κάνουμε με αυτό που ξέραμε μέχρι τώρα! Κι αυτό είναι κρίσιμο για τη στάση όλων μας: για τη συλλογική και για την προσωπική μας αξιοπρέπεια».

«Αυτό το οποίο πάντως είναι αδιαμφισβήτητο είναι ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε κυβερνώσα, ούτε Αριστερά με τη φυσιογνωμία που οικοδομείται αυτή την περίοδο. Δεν είναι κυβερνώσα, γιατί δεν μπορεί στα σοβαρά να προβληθεί ως μία αξιόπιστη πολιτική λύση στην διακυβέρνηση Μητσοτάκη», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ξανθός.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η θεωρία ότι πάμε να φτιάξουμε ένα κόμμα των μελών δεν συμβαδίζει με αρχηγισμό και μεσσιανισμό. Να είμαστε πολύ καθαροί. Και επίσης, το κόμμα των μελών δεν ταυτίζεται με μέλη μίας… χρήσης, τα οποία εγγράφονται, ψηφίζουν κι έκτοτε κανείς δεν ασχολείται και δεν ξέρει πού είναι, τι κάνουν, πώς δρουν, ποια κοινωνική επιρροή έχουν, πώς μπορούν να βοηθήσουν στη συλλογική μας λειτουργία.

Είχαμε προβλήματα αρχηγισμού και την προηγούμενη περίοδο, της διακυβέρνησης του κόμματός μας από τον Αλέξη Τσίπρα.

Όμως, την περίοδο διακυβέρνησης Τσίπρα ήταν κυρίαρχο το “εμείς”. Υπήρχε μία κουλτούρα οργανωτικής συλλογικής λειτουργίας. Υπήρχε μία προσπάθεια – και από τον ίδιο τον Τσίπρα – να ληφθούν υπόψιν οι ευαισθησίες, οι απόψεις, οι διαφορές, να υπάρξει μία σύνθεση. Αυτό προέκυπτε στις διαδικασίες των οργάνων, στις συζητήσεις, στις Κεντρικές Επιτροπές, παντού!

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε αυτή την πολιτική ικανότητα, γιατί ήταν “σαρξ εκ της σαρκός”, γιατί είχε μία ιστορική διαδρομή, είχε εμπειρία και γνώση. Και έτσι, μπορέσαμε πραγματικά να υπάρχει μία συνεκτική ουσία και να προχωρούμε με τα προβλήματά μας, αλλά ενωμένοι. Και μάλιστα σε κρίσιμες φάσεις, να είμαστε πάρα πολύ αποτελεσματικοί, όπως την εποχή διακυβέρνησης της χώρας. Αυτή η “συγκολλητική ουσία” έχει χαθεί. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το σταθμίσουμε πάρα πολύ σοβαρά όλοι μας» είπε ο Ανδρέας Ξανθός.

Πηγή: newsit.gr