Να πάρει το ντέρμπι στα χαρτιά προσπαθεί ο Παναθηναϊκός

Ενώ ο διαιτητής Μαρέσκα διαφωνεί με την απόφαση του να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο

Οι Πράσινοι παρά το γεγονός ότι άκουσαν από τον διαιτητή Μαρέσκα να τους λέει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος διακοπής της αναμέτρησης καθώς δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψη του αναφορικά με τον τρόπο που ο αναπληρωματικός Χουάνκαρ βρέθηκε στο χορτάρι, επιμένουν να μην θέλουν να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο.

Εισαγωγή νέων δεδομένων στον τρόπο που κερδίζονται τα ματς; Ίσως.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1: Οσο ποδόσφαιρο άφησε να παιχτεί ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Βαγιαννίδη (28’), ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Καμαρά (48’) – Διεκόπη στο 49’ το παιχνίδι μετά την πτώση του Χουάνκαρ στον αγωνιστικό χώρο και την άρνηση των φιλοξενούμενων να επιστρέψουν από τα αποδυτήρια – Τραγική η διαιτησία του Φάμπιο Μαρέσκα.

Σε ένα ματς που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, μετά την πτώση του Χουάνκαρ στον αγωνιστικό χώρο (49’) και την άρνηση των φιλοξενούμενων να επιστρέψουν από τα αποδυτήρια, παρά την σαφέστατη εντολή που έλαβαν από τον Ιταλό ρέφερι του αγώνα, Φάμπιο Μαρέσκα, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1, για την 8η αγωνιστική της Super League.

Οι Πράσινοι, παρότι ο Ιταλός είπε πως δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή του όσον αφορά στον Χουάνκαρ και θα έπρεπε οι δύο ομάδες να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο, δεν γύρισαν και το παιχνίδι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ένα παιχνίδι το οποίο οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να πάρουν στα χαρτιά, όπως ενημερωθήκατε από to10.gr. Δύο και πλέον ώρες μετά την αποχώρηση του Παναθηναϊκού από τον αγωνιστικό χώρο, το παιχνίδι διεκόπη οριστικά και η έκβασή του θα κριθεί στα δικαστήρια.

Οσο παίχτηκε ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 28’ με τον Βαγιαννίδη και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 48’ με τον Μαντί Καμαρά. Σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από την τραγική διαιτησία του Ιταλού, που τα έκανε… μαντάρα στο πρώτο ημίχρονο.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Ντόι και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Αλεξανδρόπουλος και Καμαρά ήταν οι δύο στα χαφ, με τον Μασούρα πίσω από τον Ελ Κααμπί και τον Φορτούνη με τον Ποντένσε στα δύο άκρα της επιθετικής γραμμής. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την άλλη, παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Μπρινιόλι στο τέρμα και τους Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Αράο και Μλαντένοβιτς στην άμυνα. Οι Πέρεθ, Τσέριν και Μπερνάρντ ήταν στην μεσαία γραμμή, με τους Τζούριτσιτς, Παλάσιος και Ιωαννίδη στην τριάδα της επίθεσης.

Το πρώτο πεντάλεπτο στο φαληρικό γήπεδο κύλησε χωρίς κάποια σημαντική φάση, με τον βοηθό, Τζιοβάνι Μπατσίνι, στο 6ο λεπτό να κόβει με ανύπαρκτο οφσάιντ τους παίκτες του Ολυμπιακού, όταν έβγαιναν επικίνδυνα στην αντεπίθεση. Δύο λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν με τον Ποντένσε. Ο Πορτογάλος εξτρέμ ελίχθηκε από δεξιά στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Παναθηναϊκού και σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 10ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Τσέριν. Ο μέσος του Τριφυλλιού σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ και κράτησε το μηδέν. Ένα λεπτό αργότερα οι Πράσινοι απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Μπερνάρντ. Ο Βραζιλιάνος έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών έπεσε και μπλόκαρε.

Στο 20’ ο Ολυμπιακός έφτασε μια… ανάσα από το γκολ, με τον Μαντί Καμαρά. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Αφρικανός πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπρινιόλι. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κώστας Φορτούνης βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ιταλού κίπερ.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τις ευκαιρίες, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Στο 28’, μετά από ένα ανύπαρκτο φάουλ που έκανε… δώρο στους παίκτες του Τριφυλλιού ο διαιτητής Φάμπιο Μαρέσκα, η μπάλα έμεινε μέσα στη μικρή περιοχή του Ολυμπιακού και ο Βαγιαννίδης από κοντά έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Τρία λεπτά μετά το γκολ του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Μασούρας βγήκε τετ α τετ με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, μετά τις κόντρες η μπάλα έφτασε στον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, αυτός σούταρε από πλάγια, αλλά ο Ιταλός κίπερ επέστρεψε γρήγορα και απέκρουσε. Ο διαιτητής, όμως, έχει δώσει επιθετικό φάουλ του Μασούρα στην αρχή της φάσης, προκαλώντας την οργή των «ερυθρόλευκων».

Στο 33’ ο Βαγιανίδης βγήκε απέναντι στον Πασχαλάκη, μετά από πάσα του Τζούρισιτς, αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τζούρισιτς έκανε το φαλτσαριστό σουτ από αριστερά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 42’ ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός επιθετικός, μετά την τρομερή πάσα του Ντάνιελ Ποντένσε, σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Βαγιαννίδη και βγήκε κόρνερ. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με τον Ολυμπιακό στο 48’ να ισοφαρίζει με τον Μαντί Καμαρά! Ο Ποντένσε έκανε την κάθετη πάσα στον Αφρικανό μέσο και αυτός με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπρινιόλι για το 1-1.

Στο 49’ ο Χουάνκαρ, που ήταν στον χώρο που έκαναν προθέρμανση οι  αναπληρωματικοί, έπεσε στο έδαφος, με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού να φεύγουν για τα αποδυτήρια, επιδιώκοντας ξεκάθαρα να οδηγήσουν το ματς σε οριστική διακοπή και να το πάρουν στα χαρτιά. Οι Πράσινοι, σε αντίθεση με τους Ερυθρόλευκους, δεν επέστρεψαν ποτέ στον αγωνιστικό χώρο, παρά την σαφέστατη εντολή του διαιτητή. Δύο και πλέον ώρες μετά την αποχώρηση των φιλοξενούμενων, το παιχνίδι διεκόπη οριστικά και πλέον η τύχη του θα κριθεί στα δικαστήρια.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ντόι, Ρέτσος, Ροντινέι, Καμαρά, Φορτούνης, Αλεξανδρόπουλος, Ποντένσε, Μασούρας, Ελ Κααμπί.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Πέρεθ, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Μπερνάρ, Τσέριν, Μλαντένοβιτς, Τζούρισιτς, Παλάσιος, Αράο.

Πηγή:in.gr