UniCredit: Η τράπεζα που επενδύει στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, ύστερα από 17 χρόνια

Μια ισχυρή ευρωπαϊκή τράπεζα, η UniCredit δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και στην οικονομία της χώρας μας γενικότερα, επενδύοντας στην Alpha Bank και στις μακροπρόθεσμες προοπτικές.

Η  UniCredit ανακοίνωσε την στρατηγική επένδυση στην Alpha Bank δρομολoγώντας την ταχεία και πλήρη ιδιωτικοποίηση της τράπεζας, μέσω της πρότασης εξαγοράς του ποσοστού που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Η δεσμευτική συμφωνία προβλέπει επίσης συμφωνία στη Ρουμανία για τη δημιουργία της 3ης μεγαλύτερης τράπεζας στην αγορά, μέσω της συγχώνευσης των θυγατρικών των δύο τραπεζών. Προβλέπει ακόμα την εμπορική συνεργασία και στην Ελλάδα σε προϊόντα διαχείρισης Χαρτοφυλακίου μέσω της AlphaLife.

Ποια είναι η UniCredit

Η UniCredit είναι μία πανευρωπαϊκή εμπορική Τράπεζα, που παρέχει υπηρεσίες  σε Ιταλία, Γερμανία,  Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, όπου συνεργάζεται με 13 συνολικά τράπεζες, σε 12 χώρες. Σκοπός της Τράπεζας, όπως αναφέρεται στην παρουσίαση της, είναι η ενδυνάμωση των προοπτικών προόδου των κοινοτήτων, μέσω της παροχής υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, μεγιστοποιώντας έτσι τις δυνατότητες των πελατών και των ανθρώπων της σε όλη την Ευρώπη. Εξυπηρετεί περισσότερους από 15 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, στηριζόμενη σε τέσσερις κύριες γεωγραφικές περιοχές και τρεις ενότητες εργασιών, την παροχή λύσεων για εταιρικούς πελάτες, τη λιανική τραπεζική και τον τομέα των πληρωμών.

Όπως επισημαίνεται, η ψηφιοποίηση και η δέσμευσή της στα κριτήρια ESG αποτελούν βασικούς παράγοντες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της UniCredit, βοηθώντας την τράπεζα να προσφέρει αριστεία και να δημιουργεί ένα βιώσιμο μέλλον για τους πελάτες της, τις τοπικές κοινωνίες και τους ανθρώπους της.

Πηγή:enikos.gr