ΗΠΑ: Ποιός θεωρείται ως ύποπτος για το μακελειό του Λιούιστον – Παραμένει ασύλληπτος

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν 40χρονο δράστη, ο οποίος φέρεται να είναι ο Ρόμπερτ Καρντ. Συγκλίνουσες πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερα από 20 χρόνια στον στρατό ως λοχίας.

Πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει σχετικά με την ταυτότητα του δράστη, ο οποίος σκότωσε 22 και τραυμάτισε 55 έως 60 άτομα κάνουν λόγο για έναν 40χρονο, που οδηγούσε ένα λευκό Subaru του 2013, το οποίο βρέθηκε στην μαρίνα Λίσμπον κοντά στην εθνική 196.

Ο δράστης φέρεται να είχε υπηρετήσει στον αμερικάνικο στρατό, ενώ βρίσκονταν στις Εφεδρείες του Στρατού στο Σάκο του Μέιν των ΗΠΑ, πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Πεντάγωνο, ενώ φέρεται να είχε δηλωθεί από πολλές πηγές και ως καταγεγραμμένος σεξουαλικός παραβάτης κάτι που όμως δεν παρουσιάζει πολλές πιθανότητες να επιβεβαιωθεί.

Ο δράστης επιτέθηκε σε τρεις διαφορετικούς χώρους μαζικής εξυπηρέτησης, ενώ φέρεται να έχει μεγάλη εμπειρία με τα όπλα ως χειριστής/εκπαιδευτής οπλισμού.

Οι τρέχουσες πληροφορίες για το ιστορικό και μακελειό

Το Maine Informantion & Analysis Center αποκαλύπτει ότι ο ύποπτος Robert Card ανέφερε πρόσφατα προβλήματα ψυχικής υγείας. Αυτά περιγράφονται ως «ακούγοντας φωνές και απειλώντας να πυροβολήσει τη βάση της Εθνικής Φρουράς στο Saco, ME». Σύμφωνα με το κέντρο, είχε μάλιστα εισαχθεί σε «κέντρο ψυχικής υγείας για δύο εβδομάδες» το περασμένο καλοκαίρι.

H ειδοποίηση με το ιστορικό του φερόμενου ως δράστη.

Η αστυνομία εξέδωσε την εξής οδηγία προς όσους έψαχναν τον δράστη κάτι που ταυτοποιεί τουλάχιστον την ιδιότητά του ως ύποπτος σχετικά με το μακελειό.

Η εφημερίδα Sun Journal, επικαλούμενη εκπρόσωπο της αστυνομίας, έκανε λόγο για τρεις επιθέσεις σε ισάριθμες επιχειρήσεις: στη Sparetime Recreation, όπου οργανώνονται αγώνες μπιλιάρδου και μπόουλινγκ, στο εστιατόριο Schemengees Bar & Grill, καθώς και σε κέντρο διανομής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Walmart. Πρόσθεσε πως υπάρχουν «πολλοί» τραυματίες — και πιθανόν νεκροί.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 με 60 τραυματίστηκαν χθες Τετάρτη σε μαζικούς πυροβολισμούς στο Λιούιστον του Μέιν, μετέδωσε το NBC News, επικαλούμενο αστυνομική πηγή της πόλης (στη φωτογραφία, επάνω, ο ύποπτος ενώ πυροβολεί τα θύματά του).

Φωτογραφίες του φερόμενου ως δράστη από τον προσωπικό του λογαριασμό.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τουλάχιστον δυο ως τρεις επιθέσεις ενόπλου, ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Αντροσκόγκιν το βράδυ της Τετάρτης, δίνοντας στη δημοσιότητα μέσω Facebook δυο φωτογραφίες υπόπτου με όπλο, μάλλον ημιαυτόματο τουφέκι, στα χέρια.
Το παρακάτω βίντεο είναι από την στιγμή της σύλληψης.

πηγή:in.gr