Ολυμπιακός – Γουέστ Χαμ 2-1

Μία απλά… μαγική βραδιά στο Φάληρο. Ένας Ολυμπιακός που για ένα μεγάλο διάστημα ήταν πολύ καλός, νίκησε με 2-1 τη Γουέστ Χαμ, φέρνοντας τα πάνω κάτω στον όμιλό του και φτάνοντας στους 4 βαθμούς! Φοβερός Φορτούνης, που τραυματίστηκε, όπως και ο Ροντινέι. Σπουδαία προσπάθεια από Πορόζο και Αλεξανδρόπουλο. Φορτούνης και Ροντινέι έφεραν το 2-0 για να μειώσει σε 2-1 ο Πακετά.

Ολυμπιακός – Γουέστ Χαμ: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Τελικώς επικράτησε η αγωνιστική εκδοχή του 4-3-3 για τον Ολυμπιακό από τον Μαρτίνεθ. Στην άμυνα επελέγη αναμενόμενα ο Πορόζο και αριστερά ο Ορτέγα και στο κέντρο ήταν οι Αλεξανδρόπουλος, Μαντί Καμαρά και Εσε. Η διάταξη των Πειραιωτών: Πασχαλάκης – Ορτέγα, Ρέτσος, Πορόζο και Ροντινέι – Αλεξανδρόπουλος, Μαντί Καμαρά και Εσε – Ποντένσε, Φορτούνης και Ελ Καμπί.

Σε σχηματισμό 4-3-3 στη Γουέστ Χαμ ο Αρεολά ήταν κάτω από τα δοκάρια με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Έμερσον, Ογκμπόνα, Μαυροπάνο και Κέχρερ. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Γουόρντ – Πράους με Σούτσεκ και Φόρναλς ενώ ο Κούντους με τον Μπεχρανμά τοποθετήθηκαν στα άκρα της επίθεσης και ο Ινγκς ήταν ο φορ.

Γκολ – ποίημα ο Φορτούνης, 1-0 ο Ολυμπιακός και το 2-0 στις καθυστερήσεις!

Στο ξεκίνημα του α’ μέρους ο Ολυμπιακός μπήκε με καλή διάθεση και πλάνο να βγάλει φάσεις για γκολ. Στο 15ο λεπτό ο Αλεξανδρόπουλος απείλησε με σουτ και στο 18′ ο Ροντινέι έκανε ένα γύρισμα σαν σέντρα που έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Αρεολά. Στο 29′ ήρθε η προσπάθεια του Μαντί Καμαρά με σουτ που μετά από κόντρα πήγε στα χέρια του πορτιέρε Αρεολά.

Στο 33ο λεπτό ήταν που… μίλησε η ποιότητα του Φορτούνη. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός πήρε τη μπάλα, κοίταξε για συμπαίκτη του και εν τέλει πέρασε μέσα από 4 αντιπάλους για να κάνει το 1-0 με πολύ ωραίο τελείωμα. Ένα τρομερό γκολ. Ένα γκολ – ποίημα. Η Γουέστ Χαμ θέλησε να πιέσει για να ισοφαρίσει και ένα σουτ του Κούντους στο 37′ ήταν τελείως άστοχο.

Στο 45+1 ο Ολυμπιακός βρήκε και άλλο γκολ. Συνεργασία Αλεξανδρόπουλου – Ροντινέι, ο Βραζιλιάνος έκανε τη μπαλιά, ο Ογκμπόνα πήγε να διώξει, βρήκε τη μπάλα αλλά έκανε το τσαφ και έτσι ήρθε το 2-0 με τη μπάλα να περνάει πάνω από τα χέρια του Αρεολά!

Πριν το τέλος του α’ μέρους ο Πασχαλάκης έβγαλε τετ α τετ του Ινγκς. Το α’ μέρος εξελίχθηκε ιδανικά για τον Ολυμπιακό που μεσοεπιθετικά έκανε μία καλή προσπάθεια απέναντι σε μία δεδομένα πολύ καλή ομάδα.

Φάσεις και από τους δύο, μεγάλες στιγμές και ο Αλεξανδρόπουλος

Στο 48′ ο Γουόρντ – Πράους εκτέλεσε ένα αρκετά καλό φάουλ που έφυγε έξω. Στο 52ο λεπτό ο Μαντί Καμαρά διάλεξε να κάνει ένα σουτ αντί για πάσα. Ένα σουτ που βρήκε και στον Εσε και ήταν και άστοχο. Στο 54ο λεπτό ο Ινγκς βρέθηκε σε καλή θέση αλλά σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη. Στο 57′ ο Ινγκς πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ με μία κεφαλιά που έφυγε εκτός.

Στο 67′ από μία ‘κομπίνα’ στο φάουλ με Φορτούνη, Ροντινέι και Ποντένσε μετά ο Αλεξανδρόπουλος είχε ένα σουτ που κόπηκε. Στο 71′ ο Αλεξανδρόπουλος είχε ένα δυνατό σουτ με καλές προϋποθέσεις που πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 79′ ο Αλεξανδρόπουλος είχε ξανά καλή στιγμή. Ο Αλεξανδρόπουλος συνεργάστηκε με τον Φορτούνη, έκανε τη ντρίμπλα και σούταρε με τον Αρεολά να βγάζει δύσκολα τη μπάλα. Στο 80′ η κεφαλιά του Πορόζο πέρασε για λίγο εκτός.

Μείωσε στο 87′ ο Πακετά με δυνατό σουτ

Στο διάστημα των αλλαγών ο Ολυμπιακός επηρεάστηκε και σε μία φάση που η άμυνά του έχασε τις θέσεις και τα μαρκαρίσματά της δέχθηκε γκολ. Με τον Κίνι να μην διώχνει μακριά αλλά με κεφαλιά πάνω στον Πακετά αλλά και τον Πακετά να σουτάρει με δύναμη στο 87’για το 2-1. Έτσι μείωσε η Γουέστ Χαμ. Στο 91′ ο Φορτούνης είχε ευκαιρία με σουτ που πέρασε πολύ λίγο έξω. Μετά από οκτώ λεπτά καθυστερήσεων και με νέες αλλαγές του Μαρτίνεθ το 2-1 έμεινε έως το τέλος, δίνοντας στον Ολυμπιακό μία τεράστια νίκη.

MVP: Ο Φορτούνης και με διαφορά. Ενδεχομένως ο ποιοτικότερος Έλληνας μεσοεπιθετικός της γενιάς του. Ασύλληπτη ποιότητα στη φάση του 1-0 και μία φοβερή προσπάθεια δημιουργικά και επιθετικά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ροντινέι, το κέντρο του Ολυμπιακού – κυρίως με Μαντί Καμαρά και Αλεξανδρόπουλο αλλά και ο Πορόζο. Ο στόπερ από το Εκουαδόρ έχει κάνει το πιο καλό του παιχνίδι και μάλιστα στο ντεμπούτο του ως βασικός στον Ολυμπιακό. Εδώ μπαίνει και ο κόουτς Μαρτίνεθ για τον σχεδιασμό και τη διαχείριση του αγώνα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι μεσοεπιθετικοί και επιθετικοί της Γουέστ Χαμ. Παίκτες όπως ο Ινγκς και όχι μόνο.

Η ΓΚΑΦΑ: Είναι στη φάση του 2-0. Εκεί που ο Ογκμπόνα πήγε να διώξει αλλά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αρεολά και ας μέτρησε γκολ του Ροντινέι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Με λάθη στη διαχείριση των φάσεων για φάουλ και στον πειθαρχικό έλεγχο η διαιτησία του Τρεϊμάνις. Σε σημαντικό βαθμό άφησε και το σκληρό παιχνίδι των Άγγλων. Ο Αντόνιο κάλλιστα θα μπορούσε να είχε δει 2η κίτρινη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός έκανε μία τεράστια προσπάθεια. Για πολύ μεγάλο διάστημα του αγώνα με τη Γουέστ Χαμ ήταν από αρκετά καλός έως πολύ καλός. Παρότι πιέστηκε στο τέλος και δέχθηκε το 2-1, πήρε το ματς και δίκαια διότι πολύ απλά για το πιο μεγάλο μέρος του ήταν ανώτερος των Άγγλων. ΤΕΡΑΣΤΙΑ αυτή η νίκη απέναντι στον πιο δύσκολο αντίπαλο έως τώρα και η πιο μεγάλη νίκη του Μαρτίνεθ στον Ολυμπιακό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι (75′ λ.τρ. Κίνι), Πορόζο, Ρέτσος, Ορτέγα, Αλεξανδρόπουλος (85′ Μασούρας), Μαντί Καμαρά, Εσε, Ποντένσε (85′ Σολμπάκεν), Φορτούνης (95′ λ.τρ. Γιόβετιτς) και Ελ Καμπί (94′ Σκάρπα).

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αρεολά, Έμερσον, Ογκμπόνα, Μαυροπάνος, Κέχρερ, Φορνάλς (58′ Αντόνιο), Σούτσεκ, Γουόρντ – Πράους (72′ Άλβαρες), Μπεχρανμά (58′ Μπόουεν), Κούντους και Ινγκς (58′ Πακετά).

sport24.gr