Σύγκληση των προέδρων των σωματείων της Ομοσπονδίας στον «Μίνωα»

ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ: Από την συνεδρίαση που συγκάλεσε η Διοικούσα Επιτροπή, στην αίθουσα του Μίνωα, κατά την οποία δεν έλειψε η ένταση. (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

 

Νέα Υόρκη.- Νέα συνάντηση των προέδρων των Συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης συγκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο υπό τον Γεώργιο Γεωργόπουλο, αυτή τη φορά στην αίθουσα του «Μίνωα», για την προσεχή Τρίτη 31 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα.

Στη σχετική επιστολή – πρόσκληση, οι υπογράφοντες επιτίθενται στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής των πρώην προέδρων, όπως επίσης και τον υπηρεσιακό πρόεδρο Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, αποδίδοντας τον χαρακτηρισμό «καταληψίες» και ζητώντας από τους προέδρους να πάρουν θέση και να ενεργήσουν, προκειμένου να αρθεί το τριετές διοικητικό αδιέξοδο.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή γίνεται αναφορά στα πρόσφατα γεγονότα με την Επιτροπή Διαφάνειας, την παράδοση των βιβλίων της Ομοσπονδίας αλλά και τις ενστάσεις της Διοικούσας Επιτροπής, με καταγγελίες για απειλές περί «αφορισμού» και «αποκλεισμού» από το Σταθάκειο.

«Οι καταληψίες απειλούν, από την πρώτη στιγμή, τις δύο επιτροπές με αφορισμό και αποκλεισμό από τον χώρο του Σταθακείου και δεν τους αφήνουν να πραγματοποιήσουν το έργο τους», τονίζεται, μεταξύ άλλων.

Σε επικοινωνία του με τον «Εθνικό Κήρυκα» ο κ. Γεωργόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση πως οι πρόεδροι των συλλόγων θα πρέπει να ενεργήσουν για τα περαιτέρω, εκφράζοντας τον φόβο πως, σε διαφορετική περίπτωση, δεν πρόκειται να συγκληθεί Γενική Συνέλευση.

«Εάν συνεχιστεί έτσι αυτή η κατάσταση, από εκεί και πέρα τα σωματεία – μέλη ας λάβουν την ευθύνη που έχουν. Εμείς έχουμε δείξει τον καλό μας εαυτό για το καλό της Ομοσπονδίας, έχουμε δώσει στις επιτροπές ό,τι ζήτησαν και οι κύριοι αυτοί βρίσκουν πάντα δικαιολογίες για να κωλυσιεργούν το έργο των Επιτροπών. Ο κ. Κίτσιος προσπαθεί να κάνει το καλύτερο, αλλά κωλυσιεργούν και δεν θέλουν τις εκλογές. Δεν τις θέλουν επειδή τις φοβούνται. Αλλά ο κόσμος θα απαξιώσει την Ομοσπονδία ολοκληρωτικά εάν δεν επέλθει άμεση λύση», δήλωσε ο κ. Γεωργόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως οι πρόεδροι των Σωματείων είχαν συγκαλέσει συνεδρίαση για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούνιο, με πρωτοβουλία του Βασιλείου Γκουρνέλου. Μετά από μια συζήτηση κατά την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις, είχε αποφασιστεί να συγκληθεί Γενική Συνέλευση στο τέλος Ιουνίου. Παρόλα αυτά, η διαδικασία που συγκλήθηκε ήταν μια «γενική συζήτηση», χωρίς τυπικό και δεσμευτικό χαρακτήρα, με μοναδική εξέλιξη τον ορισμό των Επιτροπών Διαφάνειας και Οικονομικού Ελέγχου.

Πηγή:ekirikas.com