Επιχειρεί στη Γάζα ο στρατός – Πάνω από 8.000 οι νεκροί στη Γάζα

Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι ο πόλεμος πέρασε σε δευτερη φάση – Ο στραός έδωσε νέα εντολή εκκένωσης για τη βόρεια Γάζα

Στη δεύτερη φάση, πέρασε ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα, με χερσαίες επιχειρήσεις και σφοδρότατους βομβαρδισμούς, και με τον στρατό να δίνει νέα εντολή εκκένωσης, ζητώντας από τους κατοίκους που έχουν απομείνει να αποχωρήσουν αμέσως προς νότο, υποστηρίζοντας ότι σήμερα, «οι ανθρωπιστικές προσπάθειες στη Γάζα, που γίνονται από την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ, θα αυξηθούν».

Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες πως οι τηλεπικοινωνίες –οι υπηρεσίες τηλεφωνίας και η πρόσβαση στο διαδίκτυο– έχουν αρχίσει να αποκαθίστανται σταδιακά στη Λωρίδα.

Ξεπέρασαν τις 8.000 οι παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, με τη μεσολάβηση του Κατάρ, συνεχίστηκαν και το Σάββατο «με πιο αργό ρυθμό» σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της ισραηλινής επίθεσης ξεπερνά τους 8.000, οι μισοί εκ των οποίων είναι παιδιά.

Δείτε live εικόνα εδώ

Οι Ταξιαρχίες Κασάμ δηλώνουν ότι έβαλαν στο στόχαστρο ισραηλινούς οικισμούς

Οι Ταξιαρχίες Κασάμ κοινοποίησαν ένα βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει σκηνές από ισραηλινούς οικισμούς που γίνονται στόχος καταιγισμού ρουκετών.

Η ομάδα μοιράστηκε το βίντεο στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram χωρίς να διευκρινίσει την τοποθεσία της επίθεσης.

Οδοιπορικό στη Λωρίδα της Γάζας – Βίντεο

Από τις 7 Οκτωβρίου, οπότε και μπήκε στο στόχαστρο των ισραηλινών επιθέσεων τίποτε δεν είναι πλέον το ίδιο στη Λωρίδα της Γάζας.

Το παρακάτω βίντεο αποτελεί ένα μίνι οδοιπορικό στους δρόμους της που κάποτε έσφυζαν από ζωή και τίποτα δεν προμήνυε όσα θα ακολουθούσαν.

Τα έξι σενάρια της κλιμάκωσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Η πυρκαγιά που άναψε στη Μέση Ανατολή η Χαμάς με τη φονική της επίθεση στο Ισραήλ προκαλεί ήδη ανείπωτο πόνο. Πολλαπλά στοιχεία, ωστόσο, υποδηλώνουν πως αυτή είναι μόνο η αρχή μιας σύρραξης που θα φέρει πολύ περισσότερη βία και θα αναπτυχθεί πιθανότατα σε διάφορα μέτωπα.

Στρατιώτες ύψωσαν σημαία του Ισραήλ στα χαλάσματα της Γάζας

Ισραηλινοί στρατιώτες που έχουν εισβάλει και επιχειρούν στο βόρειο τμήμα της Γάζας, ύψωσαν τη σημαία της χώρας τους.

«Μετά το φρικτό έγκλημα [της Χαμάς], στρατιώτες του 52ου Τάγματος, 401 Ταξιαρχίας, κυματίζουν την ισραηλινή σημαία στην καρδιά της Γάζας, στην παραλία.
Δεν θα ξεχάσουμε, δεν θα συγχωρήσουμε και δεν θα σταματήσουμε μέχρι τη νίκη», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Νέα εντολή εκκένωσης από τον ισραηλινό στρατό

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους Παλαιστίνιους να μεταβούν στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου η ανθρωπιστική βοήθεια από την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ θα αυξηθεί σήμερα, όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter).

«Οι άμαχοι από το βόρειο τμήμα της Γάζας και από την πόλη της Γάζας θα πρέπει να μετακινηθούν προσωρινά νότια του Ουάντι Γάζα προς πιο ασφαλή ζώνη, όπου θα μπορούν να λάβουν νερό, τρόφιμα και φάρμακα. Αύριο (σ.σ.: σήμερα, Κυριακή) οι ανθρωπιστικές προσπάθειες στη Γάζα, που γίνονται από την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ, θα αυξηθούν», σημειώνει στην ανάρτησή του ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος βομβαρδίζει αδιάκοπα τη Λωρίδα της Γάζας μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο έδαφός του στις 7 Οκτωβρίου.

Πηγή:in.gr