Τουρκία, τεράστιο πλήθος στο συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη. Ερντογάν: «Το Ισραήλ είναι εγκληματίας πολέμου»

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε διαδήλωση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης για να διαμαρτυρηθούν για τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

 

Κωνσταντινούπολη.– Όλοι γνωρίζουν ότι το Ισραήλ είναι ένα «πιόνι στην περιοχή που θα θυσιαστεί εν καιρώ». Το δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο «Μεγάλο Συλλαλητήριο της Παλαιστίνης» στην Κωνσταντινούπολη, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu». Ο Ερντογάν είπε ότι ο δυτικός κόσμος έχει κινητοποιήσει τους πολιτικούς και τα μέσα ενημέρωσης του για να νομιμοποιήσει τη σφαγή αθώων στη Λωρίδα της Γάζας, προσθέτοντας ότι «το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα πολέμου» και είναι μια «κατοχική» χώρα. «Η Δύση σας χρωστάει, αλλά η Τουρκία όχι», είπε ο Τούρκος ηγέτης, αναφερόμενος στους Ισραηλινούς.

Όσοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους αμάχους που σκοτώθηκαν στον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας παρακολουθούν σιωπηλά τον θάνατο χιλιάδων αθώων παιδιών στη Γάζα», είπε ο Ερντογάν, τονίζοντας: «Φυσικά, κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αλλά πού είναι η δικαιοσύνη?

Δεν υπάρχει άμυνα, αλλά μια ανοιχτή και άγρια σφαγή σε εξέλιξη στη Γάζα.” Ο Τούρκος πρόεδρος εξήγησε επίσης ότι η Τουρκία θα παρουσιάσει το Ισραήλ στον κόσμο ως “εγκληματία πολέμου”. Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα στη «Μεγάλη Παλαιστίνη» στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης για να διαμαρτυρηθούν για τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Οι διαδηλωτές κυμάτισαν τουρκικές και παλαιστινιακές σημαίες, φορώντας περιβραχιόνια που έγραφαν: «Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι». «Τερματίστε τη γενοκτονία, αφήστε τα παιδιά να ζήσουν». «Γίνε η φωνή των παλαιστινιακών παιδιών». Στον χώρο του συλλαλητηρίου έιχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως ο Yusuf Islam, ο Maher Zain και ο Omer Karaoglu, πολιτικοί ηγέτες, κρατικοί αξιωματούχοι από διάφορες χώρες και εκπρόσωποι από τα μέσα ενημέρωσης, την τέχνη, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τις επιχειρήσεις.

Πηγή: Agenzia Nova – Nova Agency/μετάφραση