Το Φόρουμ των Προέδρων εξέλεξε την Επιτροπή Σωτηρίας της Ομοσπονδίας ΝΥ – Σύγχυση ως προς τη σύνθεση

Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Στυλιανουδάκης, Πάνος Σερέτης, Χρήστος Πανταζής, Νικήτας Θεολογίτης και Πάνος Παπαδόπουλος – Σερέτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

 

Νέα Υόρκη.- Το Φόρουμ των Προέδρων των Συλλόγων Μελών της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης το οποίο συνήλθε το βράδυ της Τρίτης, 31ης Οκτωβρίου 2023 στο Μινωϊκό Σπίτι όπως είθισται να αποκαλούμε το φιλόξενο σπίτι του Συλλόγου Κρητών «Μίνως» στην Αστόρια εξέλεξε την πενταμελή Επιτροπή Σωτηρίας, η οποία απαρτίζεται από εγνωσμένου κύρους προέδρους μεγάλων ή και ιστορικών Συλλόγων.

Η Επιτροπή Σωτηρίας επωμίστηκε το δύσκολο έργο της συνεργασίας με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να συγκληθεί η λυτρωτική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας, η οποία θα έχει ως αποστολή να κόψει τον γόρδιο δεσμό με την φερόμενη ως πλειοψηφία της Επιτροπής των πρώην Προέδρων με επικεφαλείς τους Δημήτριο Καλαμαρά και Νικόλαο Διαμαντίδη που το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου 2021 κατέλαβε το Σταθάκειο Κέντρο και με το εκλεγμένο και εν εξορία διοικητικό συμβούλιο, υπό του κ. Γιώργου Γεωργόπουλου.

Η λυτρωτική γενική συνέλευση οφείλει ταυτόχρονα να δώσει το πράσινο φως για την σύγκληση του διήμερου εκλογικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας και την διενέργεια των εκλογών.

Η Επιτροπή Σωτηρίας εκλέχτηκε δια βοής και αμέσως μετά την εκλογή τους προέβησαν σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.

Στην Επιτροπή Σωτηρίας εκλέχτηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Νέας Υόρκης «Ομόνοια» Γιώργος Στυλιανουδάκης , ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών «Αναγέννησις» Χρήστος Πανταζής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πατρινών «Κωστής Παλαμάς» Πάνος Παπαδόπουλος – Σερέτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αμοργού και νήσων Δονούσα, Σχοινούσα, Ηράκλεια και Κουφονήσια, Νικήτας Θολογίτης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελευθέριανης Ναυπακτίας Πάνος Σερέτης.

Το φόρουμ των Προέδρων συνήλθε στον ίδιο χώρο στον οποίο στις 31 Οκτωβρίου 2022 η Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή υπό την προεδρία του Κώστα Μάστορα υποχρεώθηκε να παραδώσει στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές της Ομοσπονδίας (στην φερόμενη ως πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και συγκεκριμένα στον Δήμο Σιώκη και στο εκλεγμένο και εν εξορία Διοικητικό Συμβούλιο και στον πρόεδρο Γιώργο Γεωργόπουλου) το στικάκι με τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Αν και πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από την παραλαβή του εν τούτοις μέχρι στιγμής ουδείς από τους παραλήπτες δεν δεήθηκε να αναλύσει τα δεδομένα για να μάθει η ομογένεια την αλήθεια και να εξέλθει από το καθεστώς ομηρίας η Ομοσπονδία.

Στιγμιότυπο από το φόρουμ των προέδρων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στην σύσκεψη παρέστησαν και δύο μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και συγκεκριμένα ο κ. Γεώργιος Μεϊντάσης με την ιδιότητα του ως προέδρου του Συλλόγου Υδραίων και ο Αναστάσιος Καραγκούνης με την ιδιότητά του ως προέδρου του Συλλόγου Κωσταραζινών «Αγιος Δημήτριος», οι οποίοι για μια ακόμη φορά εξέφρασαν την απογοήτευσή τους γιατί η φερόμενη ως Πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων μέχρι και εκείνη την ώρα με διάφορες προφάσεις αρνείται να παραδώσει τα κατάστιχα προκειμένου η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να ολοκληρώσει την αποστολή της.

Αν και η Επιτροπή των Πρώην Προέδρων την προηγούμενη εβδομάδα με διάφορες προφάσεις δεν τους επέτρεψε να συνεδριάσουν στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια, εν τούτοις η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας – όπως επεσήμαναν οι εκπρόσωποί της-  κατάφερε να επικοινωνήσει με 90 περίπου φορείς.

Την ερχόμενη Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2023 από τις 5.00 μ.μ. έως και τις 10.00 μ.μ. η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα δεχτεί στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια τους προέδρους είτε τους εκπροσώπους των Συλλόγων προκειμένου να προσκομίσουν τα προβλεπόμενα από το Καταστατικό δικαιολογητικά εγγραφής, είτε επανεγγραφής των φορέων τους και την επιταγή με την συνδρομή του 2023 προκειμένου να καταρτιστεί ο κατάλογος των αντιπροσώπων για την σύγκληση της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας.

Στιγμιότυπο από το φόρουμ των προέδρων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Εάν και εφόσον η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ολοκληρώσει το έργο της η Επιτροπή Σωτηρίας της Ομοσπονδίας θα συγκαλέσει την λυτρωτική συνέλευση η οποία αν μη τι άλλο θα απαλλάξει την κορυφαία δευτεροβάθμια οργάνωση από τους πρώην προέδρους που καταχράστηκαν την εντολή της κατασταστικής συνέλευσης και αντί των έξι μηνών κράτησαν σε καθεστώς ομηρίας για τρία περίπου χρόνια την Ομοσπονδία.

Και σα να μην αρκούσε ο εμφύλιος σπαραγμός την οδήγησαν στα δικαστήρια.

Ο κ. Γιώργος Γεωργόπουλος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την ηγεσία του Συλλόγου Κρητών «Μίνως» διότι τα τελευταία δύο χρόνια παρείχε αφιλοκερδώς τον χώρο για όλες τις διεργασίες για την λύτρωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Ενός λεπτού σιγής

Ο κ. Γιώργος Γεωργόπουλος, ο οποίος προήδρευσε της συσκέψεως του Φόρουμ των Προέδρων αναφέρθηκε στην  εκδημία του πρώην προέδρου Νικολάου Βέλλιου και της Τριανταφυλλιάς (Φιλίτσας) Σφυροπούλου και κάλεσε τους παρισταμένους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγής.

Από: anamniseis.net (1η Νοεμβρίου 2023)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ PANHELLENIC POST: για την ακρίβεια του ρεπορτάζ, να σημειωθεί ότι η ομογενειακή εφημερίδα ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ, με ημερομηνία επίσης 1η Νοεμβρίου, αναφερόμενη στην σύνθεση της Επιτροπής Σωτηρίας αναφέρει τα ακόλουθα:

<<Δεν συμμετέχει τελικά στην Επιτροπή Προέδρων ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών “Ομόνοια”, Γιώργος Στυλιανουδάκης, όπως διευκρίνησε το απόγευμα της Τετάρτης στον “Εθνικό Κήρυκα” (“Ε.Κ.”).

Ειδικότερα, ο κ. Στυλιανουδάκης, ο οποίος, αν και αρχικά διστακτικός, είχε δεχτεί να ενταχθεί στο σχήμα που συστάθηκε το βράδυ της Τρίτης στον “Μίνωα”, επανεκτίμησε την στάση του, τηλεφωνώντας στον Γεώργιο Γεωργόπουλο και ενημερώνοντας ότι δεν θα επιθυμούσε να είναι μέλος της Επιτροπής.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Στυλιανουδάκης, βασική αιτία για την μη δραστηριοποίησή του είναι ο κίνδυνος να ταυτιστεί με κάποια από τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, προσθέτοντας ότι δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένος για όσα είχαν συζητηθεί στην αρχή της διαδικασίας.

Παρόλα αυτά, ο κ. Στυλιανουδάκης ξεκαθάρισε πως παραμένει διαθέσιμος να συνεισφέρει στην άρση του αδιεξόδου στην Ομοσπονδία, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του.

Υπενθυμίζεται ότι στην Επιτροπή συμμετέχουν οι Πάνος Παπαδόπουλος – Σερέτης (Σύλλογος Πατρινών “Κωστής Παλαμάς”), Παναγιώτης Σερέτης (Ελευθέριανη Ναυπακτίας), Νικήτας Θεολογίτης (Αμοργός) και Χρήστος Πανταζής (Ηπειρωτών “Αναγέννηση”)>>.

Η Panhellenic Post, λόγω της απόστασης και της διαφοράς ώρας ανάμεσα σε Αθήνα και Νέα Υόρκη, δεν δύναται να γνωρίζει αυτή την ώρα την ακριβή σύνθεση της Επιτροπής Σωτηρίας. Επιφυλασσόμεθα.