Σεισμός 5,1 στην Εύβοια – Αισθητός στην Αθήνα- Λέκας: Μπορεί να είναι η οροφή αλλά ας περιμένουμε

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο, ο οποίος έγινε αισθητός στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε ισχύ 5,1 Ρίχτερ, με επίκεντρο την Εύβοια. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 6 χιλιόμετρα Ανατολικά του Προκοπίου Ευβοίας.

Για 5,2 βαθμούς κάνει λόγο το Ευρωμεσογειακό Ινσιτούτο.

Λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε νέος σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Για τον σεισμό των 5,2 ρίχτερ μίλησε ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ το επίκεντρο είναι σε μια περιοχή που δεν δίνει μεγάλους σεισμούς.

Ο κ. Λέκκας συνέστησε προσοχή στους κατοίκους καθώς η περιοχή είναι επιρρεπής στις κατολισθήσεις αλλά και να αποφεύγουν τα παλιά σπίτια.

Όπως εξήγησε ο κ. Λέκκας το επίκεντρο που είναι στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης είναι μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμικότητα αλλά σε χαμηλά επίπεδα και ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος της Εύβοιας αλλά και στην Αττική.

Πριν από 15 χρόνια είχαμε έναν αντίστοιχο σεισμό και και πριν δυο χρόνια είχαμε στην ευρύτερη περιοχή την εκδήλωση ενός μικρότερου σεισμού της τάξης των 4,8 ρίχτερ. Είπε ακόμα ότι «συγκεντρώνουμε τα στοιχεία για να δούμε τι γίνεται στην περιοχή». Ο κ. Λέκκας είπε επίσης ότι ελέγχεται η κατάσταση και είναι σε επαφή με τους δήμους. «Θα δούμε αμέσως μετά τι συμβαίνει στην περιοχή και θα δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο».

Σε νεότερες δηλώσεις του ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί δέκα μετασεισμοί μικρότερης ισχύος έως 3,7 Ρίχτερ.

Τι ανέφερε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

«Είναι νωρίς, θα χρειαστούμε και άλλους μεγαλύτερους μετασεισμούς», τόνισε στο Action24 του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Το ιστορικό της περιοχής δεν έχει μεγαλύτερα μεγέθη», ανέφερε. «Θυμίζω ότι όμως υπάρχουν και σεισμικές εκπλήξεις, γι’ αυτό χρειάζεται παρακολούθηση και αξιολόγηση», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής από τον σεισμό έχουν καταγραφεί μόνο ζημιές σε καταστήματα.

newsit.gr/skai.gr/enikos.gr/ΕΡΤ/in.gr