ΥΠΕΞ: Οχτώ οι Έλληνες εγκλωβισμένοι σε μοναστήρι στη Γάζα – Έχουν ενημερωθεί οι Ισραηλινές Αρχές

Οχτώ είναι οι Έλληνες που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε μοναστήρι στη Λωρίδα της Γάζας σύμφωνα διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το υπουργείο Εξωτερικών μέσω του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων είναι συνεχώς σε επαφή με τους Έλληνες που έχουν παραμείνει στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου μέσα στην πόλη της Γάζας.

Έχουν ενημερωθεί Ισραήλ και Αίγυπτος

Όπως επισημαίνεται τα ονόματα και των οχτώ Ελλήνων, οι οποίοι παρέμειναν στο μοναστήρι, έχουν δοθεί τόσο στις Ισραηλινές όσο και στις Αιγυπτιακές Αρχές, ενώ, έχουν ενημερωθεί οι Ισραηλινές Αρχές για την παραμονή Ελλήνων πολιτών στο μοναστήρι.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές «το υπουργείο Εξωτερικών παραμένει σε ετοιμότητα. Όταν ανοίξει εκ νέου η διάβαση της Ράφα και καταστεί δυνατή η μετάβασή εκεί των Ελλήνων πολιτών θα μεταφερθούν, εφόσον το επιθυμούν, στην Αίγυπτο».

Ελπίζουν να ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος

Οι εγκλωβισμένοι Έλληνες, όπως μετέδωσε το Mega, απευθύνουν έκκληση για τον απεγκλωβισμό τους, ελπίζοντας πως σύντομα θα ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος προκειμένου να απομακρυνθούν από την κόλαση της Γάζας.

Δείτε το βίντεο:

Πάνω από 10.300 είναι οι νεκροί στον ένα μήνα φρίκης με τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός να είναι συνεχείς -κυρίως από ανθρωπιστικούς οργανισμούς αλλά όχι μόνο- αλλά να μη βρίσκουν ευήκοα ώτα.

Για ακόμα μια φορά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που συνεδρίασε χθες απέτυχε να φτάσει σε απόφαση για ανθρωπιστική εκεχειρία.

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις χερσαίες επιχειρήσεις και έχει αποκόψει την πόλη της Γάζας από το νότιο τμήμα της Λωρίδας.

Ανθρωπιστική βοήθεια έστειλε η Ελλάδα στη Γάζα

Σημειώνεται ότι η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τους αμάχους της Λωρίδας της Γάζας έφτασε χθες, Δευτέρα, με αεροσκάφος C-130 στο αεροδρόμιο El Arish της Αιγύπτου.

Ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Το φορτίο της βοήθειας που συγκεντρώθηκε με μέριμνα των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας και το οποίο περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό, υποδέχθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο El Arish ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο.

Επιμένει στη μη κατάπαυση του πυρός ο Νετανιάχου – Εργαζόμαστε για την αποκατάσταση των κιμπούτζ

Σε τηλεοπτικό μήνυμά του ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επέμεινε ότι δεν υπάρχει περίπτωση για κατάπαυση του πυρός μέχρι να απελευθερωθούν οι αιχμάλωτοι που κρατούντα στη Γάζα.

«Η πόλη της Γάζας είναι περικυκλωμένη», τόνισε, προσθέτοντας πως «εμείς επιχειρούμε μέσα σε αυτήν».

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε επίσης τη λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ ότι αν συμμετάσχει στις μάχες, θα είναι μεγάλο λάθος.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι το κράτος εργάζεται για την αποκατάσταση των κοινοτήτων, των κιμπούτζ, στις περιοχές που επλήγησαν από την επίθεση της Χαμάς. Στις περιοχές αυτές θα επενδύσει «όλα τα απαραίτητα κεφάλαια» για να το επιτύχει.

Πηγή: in.gr