Η Επιτροπή Διαφάνειας συνεδρίασε στο πεζοδρόμιο του Σταθάκειου!

Φωτογραφία:  Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Επιμέλεια:Χρήστος Μαλασπίνας

Νέα Υόρκη.- Ατελείωτα είναι τα “βάσανα” της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γιώργο Κίτσιο και τους Αναστάσιο Καραγκούνη, Γεώργιο Μεϊντάσση, Βίκτωρα Γκόρο και Γεώργιο Σερέτη, βρέθηκε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο από τις 5 το απόγευμα, τηρώντας ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου οι εκπρόσωποι των Συλλόγων θα μπορούσαν να προσκομίσουν επιταγές συνδρομών και δηλώσεις εκπροσώπων μέχρι τις 10 το βράδυ. Ωστόσο,  όταν οι πρώτοι πρόεδροι έφθασαν να παραδώσουν τα δικαιολογητικά και τις επιταγές είδαν το Σταθάκειο κλεισμένο!

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ο οποίος διαχειρίζεται, επί της ουσίας, το Σταθάκειο, είχε (ως ακούστηκε) διαμηνύσει στον Γεώργιο Κίτσιο πως ο χώρος δεν πρόκειται να ανοίξει πριν από τις 7:30 το απόγευμα. Η στάση του αυτή είχε ως αποτέλεσμα τα μέλη της Επιτροπής να παραμένουν στον εξωτερικό χώρο, υποδεχόμενοι προέδρους Συλλόγων και συγκεντρώνοντας τα στοιχεία χρησιμοποιώντας ως «γραφεία» τα σταθμευμένα οχήματα πέριξ του Σταθακείου!

Στην ακρόαση προσήλθαν δώδεκα πρόεδροι με άλλα στελέχη και προσκόμισαν όλα τα δικαιολογητικά. Άλλοι αναχώρησαν εκφράζοντας την αγανάκτηση για την τραγική και άνευ προηγουμένου κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και άλλοι παρέμειναν σε ένδειξη συμπαράστασης προς την επιτροπή.

Επί της ουσίας, σύμφωνα με τον κ. Κίτσιο, το βράδυ της Πέμπτης τακτοποίησαν τις υποχρεώσεις τους οι ακόλουθοι φορείς: Σύλλογος Καβαλιωτών, Σύλλογος Θάνου Λήμνου, Σύλλογος Κωσταραζινών «Αγιος Δημήτριος», Panatha – USA, Θυγατέρες της Ρούμελης, Σύλλογος Ελευθέριανης Ναυπακτίας, Ναυπακτιακή Αδελφότητα, Ενωση Ευρυτάνων Αμερικής «Το Καρπενήσι», Σύλλογος Κάβος Μαλανιός, Σύνδεσμος Φιλάθλων της ΑΕΚ, Πανθρακική Ενωση, Αγιος Δημήτριος Ναυπακτίας, Σύλλογος Ηπειρωτών «Αναγέννηση», South Nassau Hellenic Community, Σύλλογος Κρησσών «Πασιφάη», Σύλλογος Πειραιωτών.
Εν τέλει, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση μέχρι την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, σε μια προσπάθεια να προχωρήσει η διαδικασία και να ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση του Μητρώου.

Ωστόσο υπάρχουν και άλλοι σύλλογοι οι οποίοι έχουν ήδη καταβάλλει την συνδρομή τους μαζί με την συνδρομή για την συμμετοχή τους στην παρέλαση. Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μέχρι χθες βράδυ δεν είχε πρόσβαση στα κατάστιχα της φερόμενης ως πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων.

Στον απόηχο του θλιβερού επεισοδίου, πολλοί από τους προσελθόντες τάχτηκαν υπέρ της σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης άσχετα από την στάση που θα τηρήσουν οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές, και της ίδρυσης μιας νέας Ελληνοαμερικανικής Ομοσπονδίας, η οποία θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής και η οποία θα ανοίξει τις πύλες τους νέους.
Ο νέος φορέας εάν και εφόσον τελεσφορήσουν οι προσπάθειες που καταβάλλονται θα συνεδριάζει σε ένα από τα Σπίτια των Συλλόγων Μελών της Ομοσπονδίας.
Κι αυτό, όπως επεσήμαναν, για να αφήσουν στους φερόμενους ως πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας να παραμείνουν ταμπουρωμένοι στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Με στοιχεία από ekirikas.com, anamniseis net