Τα Τέμπη εξακολουθούν να προκαλούν πολιτικό “σεισμό”

Αθήνα.- Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για την τραγωδία των Τεμπών έχει προκαλέσει την αντίδραση της αντιπολίτευσης. . Ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι «κανείς Έλληνας δεν ενδιαφέρεται για την προανακριτική για τα Τέμπη», ότι αυτό είναι ζήτημα που αφορά μόνο την Αριστερά «που ασχολείται με τον μικροκοσμό της και όχι με τα πραγματικά προβλήματα» των Ελλήνων.

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ  ξεσηκώθηκαν, αν και ο κ. Γεωργιάδης λέει ότι  το “ουδείς ενδιαφέρεται για τα Τεμπη”, «ψευδώς και δολίως γράφεται»…

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης δήλώσε πως «Υπάρχουν όρια. Η δήλωση του ‘Αδωνι Γεωργιάδη ότι μόνο όσοι ζουν στο μικρόκοσμό τους ενδιαφέρονται σήμερα για τα Τέμπη, είναι από τις πιο κυνικές και απάνθρωπες δηλώσεις που έχουν γίνει στην πολιτική ιστορία του τόπου μας», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στο Facebook, ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει άμεσα τον υπουργό από την κυβέρνηση. «Διαφορετικά», σχολιάζει, «προσυπογράφει τη δήλωσή του, ενστερνίζεται την ίδια αλαζονεία και πολιτική χυδαιότητα και δικαιώνει τον τίτλο του πρωθυπουργού μειωμένης συναισθηματικής νοημοσύνης».

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καυτηρίασε, επίσης, τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη για τα Τέμπη. «Μνημείο κυνισμού και αλαζονείας αποτελούν οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.

Επισημαίνει πως «για τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οι νεκροί στα Τέμπη “δεν απασχολούν” την κοινή γνώμη» και υπογραμμίζει ότι πρόκειται για κυνική λογική με την οποία «παρέκαμψαν την εγκληματική απουσία του κράτους και τις υπουργικές ευθύνες, όταν δολοφονούνταν ο Αντώνης Καρυώτης στο λιμάνι του Πειραιά και ο Μιχάλης Κατσούρης στη Νέα Φιλαδέλφεια από την επέλαση Κροατών χούλιγκαν».

Ο κ. Γεωργιάδης

Σε διευκρινιστική ανάρτηση στο X (πρώην Twitter) προχώρησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με δηλώσεις του για το δυστύχημα των Τεμπών.

«Το φοβερό δυστύχημα στα Τέμπη αυτό καθ’ αυτό το διερευνά η Ελληνική Δικαιοσύνη και αυτή θα μας πει ποιος φταίει και ποιος όχι, η κοινοβουλευτική διαδικασία προφανώς γίνεται για άλλους λόγους, αφού, πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, πλην της αντιπολιτευτικής φασαρίας», επισημαίνει ο κ. Γεωργιάδης.

Μάλιστα, ο Υπουργός διευκρινίζει ότι, στη χθεσινή συνέντευξή του στον Real FM, δεν είπε ότι «ουδείς ενδιαφέρεται για τα Τέμπη», «όπως ψευδώς και δολίως γράφεται», αλλά «ουδείς ενδιαφέρεται για την προανακριτική ή την εξεταστική για τα Τέμπη», δηλαδή «για την πολιτική διελκυστίνδα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την τραγωδία».