ΑΕ Κηφισιάς – Παναθηναϊκός 0-1

Ο Παναθηναϊκός έμεινε έτσι πρώτος με 28 βαθμούς, διατηρώντας το +4 από Ολυμπιακό και ΑΕΚ και το +5 από τον ΠΑΟΚ. Η Κηφισιά έμεινε 11η με οκτώ βαθμούς.

 

Αθήνα.-Ο Ντανιέλ Μαντσίνι μια μέρα μετά τα γενέθλια του με μια εκπληκτική εμφάνιση και ένα όμορφο γκολ έλυσε το “γόρδιο δεσμό” για τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Κηφισιά και του έδωσε τη νίκη και το τρίποντο με το τριφύλλι να παραμένει στο +4 από τον δεύτερο Ολυμπιακό.

Οι πράσινοι δυσκολεύτηκαν κόντρα σε μια ομάδα που μια εβδομάδα νωρίτερα έβαλε δύσκολα και στην ΑΕΚ αλλά κατάφεραν με τον Αργεντινό να πάρουν τους τρεις βαθμούς και τρεις μέρες μετά τη βαριά ήττα από τη Ρεν να την αφήσουν στο παρελθόν και να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Το τριφύλλι δεν είχε καλή εικόνα, είχε κενά διαστήματα, αλλά ένα γκολ εν τέλει αποδείχτηκε αρκετό με τους πράσινους να δείχνουν καλύτερη εικόνα στην άμυνα σε σχέση με τα δύο τελευταία παιχνίδια.

Kηφισιά-Παναθηναϊκός: Έτσι έπαιξαν

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με έξι αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στη Ρεν. Ο Λοντίγκιν ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Σένκεφελντ με τον Γεντβάι οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Τσέριν, Τζούρισιτς στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Αϊτόρ, δεξιός ο Μαντσίνι και στην κορυφή του 4-3-3 ο Σπόραρ.

Η Κηφισιά του Γιάννη Αναστασίου άρχισε το παιχνίδι με τον Αναγνωστόπουλο στην υπεράσπιση της εστίας. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Γκόμπελιτς, στο αριστερό ο Παρράς και ο Βαφέας με τον Λάντρε οι δύο στόπερ. Ιπαλίμπο και Σντεϊντερλέν οι δύο κεντρικοί μέσοι. Μασουράς, Τετέι, Πρίτσας η μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον Αντερέγκεν.

Ο Παναθηναϊκός την πολιορκία, η Κηφισιά την μεγάλη διπλή ευκαιρία

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, έφτανε εύκολα έξω από την περιοχή αλλά οι ποιοτικές επιλογές ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια ανούσια κατά κύριο λόγο υπεροχή ενώ στις δύο καλές στιγμές με τον Τσέριν(21′ και 42′) ο Αναγνωστόπουλος επιβεβαίωσε την σπουδαία φόρμα που διανύει.

Το Τριφύλλι έπαιρνε πράγματα μόνο από τον Μαντσίνι στα δεξιά αλλά ο Αργεντινός παρά τα ρήγματα που δημιουργούσε δεν είχε καλές επιλογές στη τελική πάσα. Ο Αϊτόρ μετά το γκολ που του ακυρώθηκε στο 9′ χάθηκε, ο Σπόραρ ήταν εκτός παιχνιδιού ενώ και ο Μλαντένοβιτς δεν είχε ουσία. Μάλιστα, την μεγάλη φάση του σαρανταπενταλέπτου την είχε η Κηφισιά, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει για ακόμη μία φορά μεγάλη δυσλειτουργία στο αμυντικό του τρανζίσιον. Στο 34′ ο Τετέι έτρεξε το… μισό γήπεδο χωρίς κανείς να μπορεί να τον σταματήσει, γύρισε στον Πρίτσα αλλά ο Λοντίγκιν έκανε σπουδαία επέμβαση και στην εξέλιξη της φάσης ο Μασούρας σημάδεψε το δοκάρι!

Ανέβηκε, πίεσε και πέρασε με ηγέτη τον Μαντσίνι!

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του, πίεσε ακόμη περισσότερο και στο 58′ βρήκε το γκολ που τόσο έψαχνε. Ο Μαντσίνι με υπέροχη εκτέλεση μέσα από την περιοχή νίκησε τον Αναγνωστόπουλο και έδωσε στο Τριφύλλι αυτό που άξιζε βάσει εικόνας. Η συνέχεια του ματς ήταν ένας μονόλογος της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Κηφισιά να τον απειλήσει. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν καλές επιλογές με την μπάλα στις μεταβάσεις, οι ”πράσινοι” ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και έχασαν καλές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ.

Ο Τζούρισιτς στο 60′ σούταρε πάνω στον κίπερ της Κηφισιάς, ο Σένκεφελντ και ο Ρούμπεν έξω από την περιοχή δεν σημάδεψαν σωστά ενώ στο φινάλε ο Αναγνωστόπουλος είπε ”όχι” στον Παλάσιος και τον Ιωαννίδη. Ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτα ψύχραιμος, δεν έχασε λεπτό τον έλεγχο του αγώνα και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή τον βρήκε νικητή με 1-0.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Γκόμπελιτς, Λαντρ, Βαφέας, Σναιντερλάν (14′ Μποτία), Ιπαλίμπο, Πρίτσας (70′ Σάντος), Αντερέγκεν (70′ Μπιφούμα), Παρράς (81′ Οζέγκοβιτς), Τετέι (81′ Νίνης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σέκενφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Τσέριν, Μαντσίνι (79′ Βέρμπιτς), Αϊτόρ (71′ Παλάσιος), Τζούριτσιτς (71′ Μπερνάρ), Σπόραρ (79′ Ιωαννίδης).

Πηγή:in.gr/gazzetta.gr