Μαίνεται ο «πόλεμος στα νοσοκομεία» στη Γάζα – Έχασε την επικοινωνία με το Αλ Σίφα ο ΠΟΥ

Το Ισραήλ δεν αποδέχεται τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός – Μαζικές διαδηλώσεις σε όλον τον κόσμο

Συνεχίζεται ο «πόλεμος στα νοσοκομεία» από το Ισραήλ στη Γάζα με τις ΙDF να υποστηρίζουν ότι εκεί κρύβονται μαχητές της Χαμάς, κάτι το οποίο αρνούνται κατηγορηματικά γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό που επιχειρούν κάτω από αδιανόητες συνθήκες για να σώσουν από νεογέννητα μωρά μέχρι ασθενείς και τραυματίες.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι έχασε την επικοινωνία με το Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Γάζα.

Τουλάχιστον 11.078 είναι οι νεκροί στη Γάζα

Ανένδοτος παραμένει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, ενώ υποστήριξε ότι δεν θα συμφωνήσει να εγκαταλείψει τον έλεγχο ασφαλείας της Λωρίδας της Γάζας «υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

Σήμερα Κυριακή αναμένεται να ανοίξει ξανά το πέρασμα στη Ράφα για τους πολίτες με διπλή υπηκοότητα. Συνεχίζονται οι μάχες στα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου, αυξάνονται οι φόβοι για περιφερειακή κλιμάκωση του πολέμου.

Δείτε live

Live οι εξελίξεις στο in

07:52 Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία – Δύο νεογέννητα πέθαναν

Η κατάσταση γίνεται ολοένα πιο δραματική στα νοσοκομεία τα οποία βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου δυο νεογνά γεννημένα πρόωρα που βρίσκονταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας πέθαναν πρόωρα χθες Σάββατο, εξαιτίας της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, εν μέσω σφοδρών μαχών ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και μαχητές της Χαμάς.

Άραβες και μουσουλμάνοι ηγέτες κάλεσαν να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός, αίτημα που πρόβαλαν επίσης εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην Ευρώπη, με φόντο τις ανησυχίες πως ο πόλεμος θα εξαπλωθεί και τη φραστική κλιμάκωση μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, που ανταλλάσσουν καθημερινά πυρά στα σύνορα.

Σήμερα, 37η ημέρα του πολέμου με έναυσμα την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος την 7η Οκτωβρίου, 20 από τα 36 νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας είναι «εκτός λειτουργίας», σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, εξέφρασε τις πρώτες πρωινές ώρες έντονη ανησυχία καθώς οι υπηρεσίες του «έχασαν την επαφή» με το προσωπικό του νοσοκομείου Σίφα στην πόλη της Γάζας, το μεγαλύτερο ολόκληρου του παλαιστινιακού θυλάκου, που έχει γίνει στόχος «επανειλημμένων επιθέσεων».

Εκρήξεις και ανταλλαγές σφοδρών πυρών στην πόλη της Γάζας, στο βόρειο τμήμα της περιοχής με εμβαδό κάπου 360 τετραγωνικών χιλιομέτρων όπου κυβερνά η Χαμάς από το 2007, συνεχίζονταν τη νύχτα.

07:44 Η κατάρρευση των επικοινωνιών δημιουργεί προβλήματα και στην καταγραφή των θυμάτων

Η «κατάρρευση των υπηρεσιών και των επικοινωνιών στα νοσοκομεία στα βόρεια της Γάζας» καθυστερεί το υπουργείο Υγείας της Γάζας να ενημερώσει για τους τελευταίους αριθμούς των τραυματιών και των νεκρών, αναφέρει ο ΟΗΕ.

Ο αριθμός των νεκρών είναι ακριβής μέχρι και τις 14:00 η ώρα στις 10 Νοεμβρίου.

Δείτε γράφημα για τις ανθρώπινες απώλειες σε Γάζα και Ισραήλ:

Πηγή: Al Jazeera

07:35 Αποκαρδιωτικές εικόνες – Μωρά στους διαδρόμους των νοσοκομείων

Βίντεο του Al Jazeera αποτυπώνει την κατάσταση στα νοσοκομεία στη Γάζα που παραμένουν στόχος του Ισραήλ.

Μωρά βρίσκονται στο πάτωμα του μεγαλύτερου νοσοκομείου στη Λωρίδα, Αλ Σίφα.

Γύρω από το νοσοκομείο υπάρχουν ισραηλινές δυνάμεις που το έχουν περικυκλώσει, καθώς και ελεύθεροι σκοπευτές.

Δείτε το βίντεο:

07:25 Μαίνεται το αιματοκύλισμα, στο στόχαστρο τα νοσοκομεία στη Γάζα

Καλημέρα σας. Δεν έχει τέλος το αιματοκύλισμα στη Γάζα, με τα νοσοκομεία να έχουν μπει στο στόχαστρο του όλες τις τελευταίες ημέρες. Μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα ό,τι συμβαίνει στην πολιορκημένη Λωρίδα, το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη.

Πηγή: in.gr