Θήβα: Σοβαρά επεισόδια με Ρομά στο Πυρί – Βάζουν φωτιές και στήνουν οδοφράγματα

Δεκάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί στη γέφυρα της Θήβας στο Πυρί και προκαλούν επεισόδια για τον θάνατο του 17χρονου από σφαίρα αστυνομικού

Θήβα.- Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται στη Θήβα με Ρομά να βάζουν φωτιές και να στήνουν οδοφράγματα μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου Χρήστου από πυροβολισμό αστυνομικού το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ρομά άναψαν φωτιές έξω απο σπίτια της περιοχής κοντά στον καταυλισμό και πετούν αντικείμενα σε τζαμαρίες σπιτιών και αυτοκίνητα, ενώ επιτίθενται κατά ομάδες και σε όσα αυτοκίνητα περνούν από δρόμους της περιοχής στο Πυρί.

Φωτιές και στην Αλίαρτο

Ένταση επικρατεί και στην Αλίαρτο όπου ομάδες ατόμων έχουν κλείσει με φωτιές την περιφερειακή οδό Θηβών – Λειβαδιάς όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανάρτησε ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Ντασιώτης.

Πέτρες σε σπίτια και αυτοκίνητα

Σύμφωνα με αναφορές από την περιοχή, γυναίκες με μικρά παιδιά έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε σπίτια, ενώ οι Ρομά απαγορεύουν σε οποιονδήποτε να κινηθεί στην περιοχή.

Αστυνομικός σβήνει φωτιά σε κάδο στο Πυρί

Ακόμη, έχουν αποκλείσει για ακόμη μια φορά την «γέφυρα του τρόμου», στον περιφερειακό δρόμο της Θήβας, καταλαμβάνοντας το οδόστρωμα και ανάβοντας φωτιές.

Έκρυθμη κατάσταση

Η κατάσταση στο Πυρί

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί ενώ έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως έκρυθμη και ιδιαίτερα σοβαρή.

Για το λόγο αυτό οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε διακριτική απόσταση και έχουν εντολή να μην επέμβουν για την ώρα.

Φωτιές και οδοφράγματα

Δεύτερη ημέρα επεισοδίων

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που σημειώνονται επεισόδια στην ίδια περιοχή, στη «γέφυρα του τρόμου» όπως την λένε οι κάτοικοι στο Πυρί της Θήβας.

Επεισόδια σημειώνονται και εντός του οικισμού στο Πυρί όπως φαίνεται και στις παραπάνω φωτογραφίες.

Ένταση και στον Ασπρόπυργο

Ένταση επικρατεί από νωρίς το βράδυ και στον Ασπρόπυργο στην Αττική. Νωρίτερα ομάδες ατόμων βγήκαν στην περιφερειακή Αιγάλεω και άρχισαν να πετάνε πέτρες με συνέπεια να διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με πληροφορίες επικρατεί αναβρασμός στον καταυλισμό Ρομά στην περιοχή  Λάκκα Κάτσαρη.

Λίγο μετά τις 22.30 η περιφερειακή Αιγάλεω δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.