Με το τρόπαιο του πρωταθλήματος η γιορτή των φίλων της ΑΕΚ στη Νέα Υόρκη

Η ετήσια χοροεσπερίδα του Συνδέσμου Φίλων ΑΕΚ Νέας Υόρκης. Φίλοι της ΑΕΚ τραγουδούν τον ύμνο της ομάδας. (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

 

Νέα Υόρκη.- Με το τρόπαιο του πρωταθλήματος ως πόλο έλξης και τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, Γιώργο Σαββίδη, ως κεντρικό προσκεκλημένο, ο Σύλλογος Φιλάθλων ΑΕΚ Νέας Υόρκης πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια γιορτή του, στην υπόγεια αίθουσα του Σταθακείου Πολιτιστικού Κέντρου, στην Αστόρια.

Σε ένα σκηνικό «κιτρινόμαυρο», με τα λάβαρα και τα κασκόλ της ΑΕΚ να έχουν την τιμητική τους, τα μέλη του Συλλόγου και οι οικογένειές τους είχαν την ευκαιρία να συνευρεθούν σε χαλαρό κλίμα, να συζητήσουν για την ομάδα τους αλλά και να φωτογραφηθούν με το βαρύτιμο τρόπαιο, το οποίο η «Ενωση» κατέκτησε, μετά από σκληρή μάχη, τον περασμένο Μάιο.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Παντελής Καραγιώργης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς άπαντες για την παρουσία τους, τονίζοντας ότι είναι ιδιαιτέρως σημαντική, προκειμένου να καλυφθούν, ως ένα ποσοστό, τα λειτουργικά έξοδα και να εξακολουθήσουν οι φίλοι της ΑΕΚ να έχουν τον χώρο τους και να παρακολουθούν τους αγώνες της αγαπημένης τους ομάδας όλοι μαζί, στην οδό Στάνγουεϊ, στην Αστόρια.

Η ετήσια χοροεσπερίδα του Συνδέσμου Φίλων ΑΕΚ Νέας Υόρκης. Διακρίνονται οι Χρήστος Τσάτης, Βάιος Χαρισόπουλος, Παντελής Καραγιώργης, Γιώργος Σαββίδης και Γιώργος Χαριδήμου, στην απονομή των τιμητικών βραβεύσεων από τον Σύλλογο Φίλων ΑΕΚ Νέας Υόρκης. (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

«Να ξέρετε ότι ο Σύλλογος κρατιέται από εμάς, από τους απλούς ανθρώπους. Για αυτό η παρουσία σας είναι πολύ σημαντική, διότι θέλουμε να κυματίζουν δυο σημαίες στην Αστόρια: Της ΑΕΚ και η ελληνική», είπε ο κ. Καραγιώργης, ευχαριστώντας τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, για το γεγονός ότι έδωσε προσωπικά το «πράσινο φως» προκειμένου το τρόπαιο να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη.

«Στείλαμε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον πρόεδρό μας, Δημήτρη Μελισσανίδη και ζητήσαμε το κύπελλο του Πρωταθλήματος, βλέποντας ότι κυκλοφορεί ανά την Ελλάδα και πηγαίνει από πόλη σε πόλη. Αμέσως, μας απάντησε προσωπικά πως ‘για τα παιδιά στην Αμερική, αμέσως’. Τον ευχαριστούμε και για όλα αυτά που μας κάνει περήφανους, ότι έχουμε ξανά το σπίτι μας στη Νέα Φιλαδέλφεια», προσέθεσε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος έλαβε τιμητική πλακέτα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους απόδημους φίλους της ΑΕΚ για την υποδοχή τους, ενώ μίλησε με θερμά λόγια για τα χρόνια του στην «Ενωση», τονίζοντας πως «τον ωρίμασαν ως παίκτη και ως προσωπικότητα».

Η ετήσια χοροεσπερίδα του Συνδέσμου Φίλων ΑΕΚ Νέας Υόρκης (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Σαββίδης αγωνίστηκε στην ΑΕΚ από το 1987 έως το 1992, κατακτώντας δυο πρωταθλήματα, ενώ ήταν μέλος μιας από τις καλύτερες ομάδες της σύγχρονης Ιστορίας της ομάδας, επί Ντούσαν Μπάγεβιτς, στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Επιπλέον, ο Σύλλογος τίμησε τους ομογενείς φιλάθλους Χρήστο Τσάτη και Γιώργο Μολ, όπως επίσης και τον πρόεδρο του Συνδέσμου της Κατερίνης, Βάιο Χαρισόπουλο, ο οποίος ταξίδεψε στις ΗΠΑ με το τρόπαιο.

Το μουσικό πρόγραμμα επιμελήθηκε η «Οlympic Orchestra» που επίσης έπαιξε και τον ύμνο της ΑΕΚ.

Πηγή: ekirikas.com