Κ. Καραπαναγιωτίδης κορυφαίος κάτοικος της Μελβούρνης 2023

Καταγόμενος από γονείς μετανάστες και προγόνους Πόντιους πρόσφυγες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τις πατρίδες τους και να εγκατασταθούν σε νέους τόπους, ο Ελληνοαυστραλός Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης (Kon Karapanagiotidis) ανακηρύχθηκε από το δήμο Μελβούρνης ως ο κορυφαίος κάτοικος της πόλης για το 2023, για τη προσφορά του στους σύγχρονους μετανάστες.

Δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακτιβιστής και ιδρυτής του Κέντρου Πόρων Αιτούντων Άσυλο (Asylum Seeker Resource Centre-ASRC) ευχαρίστησε ολόκληρο το συμβούλιο της πόλης «για αυτή την αναγνώριση».

Βιβλίο με ελληνικές συνταγές

Mαζί με τη μητέρα του προχώρησαν στην έκδοση ενός βιβλίου μαγειρικής με χορτοφαγικές ελληνικές συνταγές για φαγητά και γλυκά, προκειμένου να ενισχύσει τα έσοδα του Κέντρου για τους αιτούντες άσυλο.

Στο βιβλίο, ο Κ. Καραπαναγιωτίδης προσκαλεί όλους τους αναγνώστες στο τραπέζι της οικογένειάς του και μιλά για την αγάπη που του εμφύσησαν οι γονείς του για τη μαγειρική. Με τίτλο «Φιλοξενία, μια θέση στο τραπέζι μου», το βιβλίο περιλαμβάνει δεκάδες συνταγές της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, αυστηρά χορτοφαγικές, εμποτισμένες με μπόλικη αγάπη και φροντίδα, χωρίς περιττά φτιασίδια.

Όλα τα έσοδα από τις προπαραγγελίες διατέθηκαν στο Κέντρο ASRC, όπως και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε στις αρχές Οκτωβρίου

Πηγές, φωτο: neoskosmos.com, facebook/kon karapanagiotidis

doryforos-europa.blogspot.com