Λυσσομανάει ο άνεμος στη Θεσσαλονίκη – Στο έλεος των μανιασμένων κυμάτων το «Βέλος»

Συνεχίζονται τα προβλήματα που προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι στη Θεσσαλονίκη.

Ισχυρότατοι άνεμοι πνέουν από το πρωί του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.

Θαλασσοταραχή επικρατεί σε όλο τον Θερμαϊκό κόλπο. Τεράστια κύματα χτυπούν το παραλικό μέτωπο. Συναγερμός σήμανε για το πλήρωμα του ιστορικού αντιτορπιλικού “Βέλος”, καθώς τα μανιασμένα κύματα αποτελούν σημαντική απειλή ακόμη και για πιθανή βύθισή του.

Για τον λόγο αυτό στο σημείο όπου είναι αγκυροβολημένο το αντιτορπιλικό, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έσπευσε ρυμουλκό σκάφος, το οποίο κρατά ακινητοποιημένο το “Βέλος”.

Χαμός από πτώσεις δέντρων

Το πρωί του Σαββάτου, οι δυνατοί άνεμοι έριξαν ένα μεγάλο δέντρο πάνω σε στέγαστρο πρατηρίου υγρών καυσίμων επί της οδού Λαγκαδά. Η πτώση είχε ως αποτέλεσμα να πέσει το στέγαστρο. Το στέγαστρο προσγειώθηκε σε σταθμευμένο όχημα, στο οποίο επέβαινε ένα άτομο. Από θαύμα ο επιβάτης δεν υπέστη το παραμικρό.

Τη στιγμή του συμβάντος γυναίκα υπάλληλος του πρατηρίου υγρών καυσίμων, που αντιλήφθηκε τι συνέβη, τρομοκρατήθηκε και λυποθύμισε. Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Χρειάστηκε η επέμβαση διασωστικού κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την απομάκρυνση του δέντρου.

Πάνω από 40 πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη

Επί ποδός είναι ήδη από πολύ νωρίς το πρωί τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία επιχειρούν κατά περιοχές όπου καταγράφονται σημαντικά προβλήματα κυρίως με πτώσεις δέντρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και αυτήν την ώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει επιχειρήσει σε περισσότερες από 40 πτώσεις δέντρων στο κέντρο, ανατολικά και δυτικά της πόλης.

Από τις πτώσεις των δέντρων έχουν καταγραφεί φθορές σε παρκαρισμένα οχήματα και σε περιφράξεις οικοπέδων.