Κασσελάκης: Η εποχή που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή εποχή

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν στο κέντρο της Αθήνας ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και εκπρόσωποι της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης συμμετείχε χθες και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.,  Στέφανος Κασσελάκης.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να χαράξει εκ νέου μία διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν του κόμματος, αναφερόμενος ονομαστικά στους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Κατρούγκαλο.

«Η εποχή που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή εποχή. Αυτή η εποχή έχει λήξει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιτέθηκε παράλληλα στη ΝΔ, λέγοντας πως είναι εκείνη που «πλέον αναλαμβάνει τον μανδύα της φοροεπιδρομής». «Είναι ξεκάθαρο προς όλους ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα προεκλογικά. Αυξάνει φόρους, αυξάνει εισφορές, ενώ έλεγε για μειώσεις φόρων. Εκθειάζει δήθεν την επενδυτική βαθμίδα και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τώρα έρχεται ο λογαριασμός στους ανθρώπους που δεν αξίζουν τέτοια αδικία. Θέλουν αξιοπρέπεια», σημείωσε.

«Εμείς θέλουμε δίκαιη φορολογία και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους» πρόσθεσε.

Σε συνομιλία που είχε με διαδηλώτρια, ο κ. Κασσελάκης μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «υπό τις συνθήκες οι οποίες υπήρξαν τότε όντως ήταν πολύ δύσκολη η στάση της Αριστεράς» προσθέτοντας: «Γι’ αυτό και ο Αλέξης έλεγε προεκλογικά φέτος, το ’23, επιτρέψτε μας να είμαστε πρώτη φορά Αριστερά. Ο γέγονε, γέγονε».

Τόνισε ακόμη, πως «τα οριζόντια μέτρα είναι άδικα». «Ολοι οι φορείς το λένε. Γιατί είναι τόσο δύσκολο, επιτέλους, για την κυβέρνηση να το καταλάβει αυτό το πράγμα και γιατί δεν το έλεγε προεκλογικά; Πού ήταν;», διερωτήθηκε. «Να χαρούμε την επενδυτική βαθμίδα τους. 600 εκατ. από ’δω, άλλα 500 εκατ. αντιπλημμυρικά που δεν ξέρουν πού πήγαν στη Θεσσαλία. Είναι το άκρον άωτον της κοροϊδίας. Είναι άδικο, είναι κοροϊδία», είπε.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης πέρασε από πολλά μπλοκ (των δικηγόρων, της ΓΣΕΒΕΕ, των ιδιοκτητών ταξί κ.ά.) συνομιλώντας με διαδηλωτές για τα προβλήματά τους, ενώ έφτασε με την πορεία διαμαρτυρίας μέχρι έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: ekirikas.com