Κορυφαία διάκριση στην ομογενή Magdalena Simonis «για την εξαιρετική της συμβολή στην υγεία των γυναικών»

Μελβούρνη.-  Με το ιδιαίτερα σημαντικό βραβείο του Ιατρικού Συλλόγου Αυστραλίας (The 2023 AMA President’s Award) τιμήθηκε η ομογενής αναπληρώτρια καθηγήτρια Magdalena Simonis «για την εξαιρετική της συμβολή στην υγεία των γυναικών κατά τη διάρκεια μιας μακράς και διακεκριμένης καριέρας».

Όπως δε τονίζεται από τον Ιατρικό Σύλλογο «κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Simonis επέδειξε εξαιρετική ηγετική ικανότητα στη συνεργασία με τις κοινότητες των μεταναστών για την προστασία της υγείας τους”.

Η Δρ. Magdalena Simonis AM γεννήθηκε στην Αυστραλία από Έλληνες γονείς. Η ίδια είναι υπερήφανη για την ελληνική καταγωγή της και δείχνει ξέχωρο ενδιαφέρον για τις εθνικές μειονότητες. Για αρκετά χρόνια, ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pronia.

Θεωρείται κορυφαία σε θέματα υγείας των γυναικών, είναι υπέρμαχος της κλιματικής αλλαγής και της ισότητας των φύλων, και κατέχει θέσεις σε διάφορες Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις που γεφυρώνουν τα κενά στον τομέα της υγείας.

Η Magdalena Simonis, εκτός των άλλων, ενημερώνει συχνά και την ομογένεια για θέματα υγείας μέσω του «Νέου Κόσμου» και ραδιοφωνικών εκπομπών.

Μεταξύ άλλων, υπηρετεί σε διάφορες θέσεις, όπως:

* Στην Εθνική Συμβουλευτική Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για την Ενδομητρίωση

* Στην Εθνική Συμβουλευτική Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για τη Στρατηγική Εξάλειψης του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας.

* Είναι μέλος της Τεχνικής Συμβουλευτικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την επανεξέταση της ρύθμισης της Αισθητικής Χειρουργικής και Διευθύντρια του Διοικητικού Συμβουλίου των Melbourne Teaching Health Clinics (MTHC) του Πανεπιστημίου Μελβούρνης, καθώς και ως μέλος της Στρατηγικής και Πολιτικής του Breast Cancer Network Australia.

Η Magdalena Simonis είναι εκλεγμένη εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου του Αυστραλιανού Ιατρικού Συλλόγου για τη Γενική Ιατρική, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Μελβούρνης και επί μακρόν μέλος του Βασιλικού Αυστραλιανού Κολλεγίου Γενικών Ιατρών (RACGP), της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την Ποιοτική Φροντίδα του RACGP, (ανακηρύχθηκε ισόβιο μέλος του RACGP για τη συμβολή της).

Ήταν επίσης μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων της εθνικής ομάδας εργασίας COVID-19.

Επίσης. έχει παρουσιάσει εκθέσεις στον ΟΗΕ για θέματα υγείας και διορίστηκε εκπρόσωπος της Αυστραλίας στην Παγκόσμια Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το COVID-19, από τη Διεθνή Ένωση Ιατρικών Γυναικών (MWIA) το 2021.

Το 2022, έλαβε το βραβείο AMA Victoria Patrick Pritzwald-Steggman Award, το οποίο τιμά ιατρούς που έχουν συμβάλει εξαιρετικά στην ευημερία των συναδέλφων τους και της κοινωνίας.

Το 2023 η Magdalena τιμήθηκε με το μετάλλιο του Τάγματος (AM King’s Birthday Honour’s list) για σημαντικές υπηρεσίες στην ιατρική και την υγεία των γυναικών.

Πηγή:neoskosmos.com