Στην Αίγυπτο οι 13 Ισραηλινοί όμηροι – Απελευθερώθηκαν και 12 Ταϊλανδοί

 

Έφτασαν στην Αίγυπτο οι 13 Ισραηλινοί όμηροι

Όπως μετάδωσε πρώτο το CNN και επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι του Τελ Αβίβ σε ισραηλινά Μέσα, οι 13 όμηροι που απελευθερώθηκαν έφτασαν στην Αίγυπτο.

Οι απελευθερωμένοι όμηροι θα μεταφερθούν με ελικόπτερα σε νοσοκομεία του Ισραήλ

Η πρώτη ομάδα Ισραηλινών ομήρων, που αφέθηκαν ελεύθεροι από τη Χαμάς, από τα χέρια του προσωπικού της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού μεταφέρθηκαν  με ασθενοφόρα προς την έξοδο από τη Λωρίδα της Γάζας μέσω του περάσματος της Ράφα, δήλωσε λίγο μετά τις 16:30 ένας Ισραηλινός αξιωματούχος.

Ισραηλινοί τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν επίσης ότι οι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό στη Γάζα και κατευθύνονται προς το πέρασμα στην Αίγυπτο.

Οι όμηροι θα μεταφερθούν έπειτα στο Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για την απελευθέρωση Παλαιστινίων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε ότι διαπραγματεύτηκε επιτυχώς την απελευθέρωση 12 Ταϊλανδών ομήρων

Η Αίγυπτος ετοιμάζεται να δεχθεί Ισραηλινούς ομήρους που θα απελευθερωθούν από τη Χαμάς στο πλαίσιο της συμφωνίας-εκεχειρίας και ανταλλαγής ομήρων, ανακοίνωσε σήμερα η Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών της Αιγύπτου (SIS).

«Οι προσπάθειες διαμεσολάβησης της Αιγύπτου απέδωσαν και οδηγούν στην απελευθέρωση 12 Ταϊλανδών ομήρων και 13 Ισραηλινών, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, που κρατά η Χαμάς», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης.

Λίγο αργότερα απελευθερώθηκαν από την Χαμάς οι πρώτοι Ισραηλινοί όμηροι και είναι καθοδόν προς τη Ράφα ενώ πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι απελευθερώθηκαν και 12 Ταϊλανδοί όμηροι.