Νέες αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Έφυγε η πλειοψηφία της νεολαίας σε Μεσσηνία και Αρκαδία

Τα μέλη της νεολαίας επιτίθενται στον Στέφανο Κασσελάκη – Υπογραμμίζουν ότι «η Αριστερά θα είναι πάντα επίκαιρη».

Νέες αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έλαβαν χώρα σήμερα Παρασκευή, καθώς, ανακοινώθηκε η φυγή των περισσότερων μελών της νεολαίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε Μεσσηνία και Αρκαδία.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση «η αξιοπιστία και η σοβαρότητα του χώρου μας θίγεται συνεχώς, καθώς γινόμαστε μάρτυρες δημόσιων τοποθετήσεων, που πηγαίνουν κόντρα στις αποφασισμένες θέσεις του κόμματος».

Τα μέλη της νεολαίας επιτίθενται στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ, παράλληλα, εκτιμούν, ότι ήταν «σε ένα περιβάλλον όπου τα συστημικά ΜΜΕ δίνουν μεγάλα χρονικά και πολιτικά περιθώρια στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Καταληκτικά υπογραμμίζουν πως «επειδή παραμένουμε υπέρ της συγκρότησης μια νικηφόρας, κυβερνώσας, ριζοσπαστικής Αριστεράς, θεωρούμε πως η παραμονή μας στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχει κάτι περισσότερο να προσφέρει ούτε σε εμάς ούτε στις κοινωνικές δυνάμεις που θέλουμε να εκφράσουμε».

Στο μεταξύ, ο ανεξάρτητος βουλευτής Στέλιος Κούλογλου τόνισε από τη δική του πλευρά πως «αν έχετε δει τον κύριο Κασσελάκη, ρίξτε μια ματιά στην παρουσία του στην εκδήλωση για το βιβλίο που έγραψε ο Ξενοφών Κοντιάδης. Το πολιτικό επίπεδο, είναι σαν πρόεδρος 15μελούς σε λύκειο ή γυμνάσιο, αυτό είναι το επίπεδο», δείχνοντας πως ο πόλεμος δηλώσεων θα είναι μακρύς.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Φερχάτ Οζγκιούρ υποστήριξε ότι ότι θα υπάρξουν κι άλλοι βουλευτές που θα προστεθούν στους έντεκα -ήδη- αποχώρησαντες.

«Κατά την ταπεινή μου γνώμη και άποψη και άλλοι σύντροφοι, συνάδελφοι θα εισχωρήσουν στο νέο σχήμα στο Κοινοβούλιο. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία εντός των συναδέλφων λόγω του ότι αυτή τη στιγμή μέσα στο Κοινοβούλιο υπάρχει μεγάλο κενό από την αριστερά μέχρι το κέντρο», σημείωσε.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, που φέρεται να γίνεται ο πρόεδρος της -υπό σύσταση- κοινοβουλευτικής ομάδας, υπογράμμισε πως ο Στέφανος Κασσελάκης δημιουργεί ένα κλίμα τόσο τοξικό που είναι δύσκολο να αντιπαρατεθείς, ενώ, ο Νάσος Ηλιόπουλος, υποστήριξε πως «ο κ. Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα δεν μπορούν να κάνουν την κατάλληλη αντιπολίτευση στον κ. Μητσοτάκη».

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση παρά τις αποχωρήσεις

Τα στελέχη των δύο -πλέον- ξεχωριστών πολιτικών σχηματισμών συνεχίζουν τις πολεμικές δηλώσεις και την επιχείρηση φθοράς του αντιπάλου, σε ένα πλαίσιο που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει σοβαρές δημοσκοπικές απώλειες, ενώ, ο νέος σχηματισμός, είναι άγνωστο το ποσοστό που θα καταφέρει να προσελκύσει.

Αρκετοί εκτιμούσαν ότι η συγκεκριμένη -ομολογουμένως άσχημη- συνθήκη θα τελείωνε με τις αποχωρήσεις των στελεχών και οι δύο πλευρές θα τραβούσαν τον δικό τους πολιτικό δρόμο. Μέχρι τώρα, όμως, έχουν διαψευστεί, καθώς, καμία από τις δύο πλευρές, παρότι διακηρυκτικά «κοιτούν μπροστά», δεν έχουν σταματήσει να ασχολούνται με τους πρώην εσωκομματικούς αντιπάλους τους ενή παράλληλα συνεχίζονται και οι αποχωρήσεις στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με στοιχεία από: in.gr