Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-1

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 3-1 απέναντι στον Παναιτωλικό για την 12η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Ο Χατζηθεοδωρίδης άνοιξε το σκορ (13′), με τους ερυθρόλευκους να φέρνουν “τούμπα” το ματς με αυτογκόλ του Οικονόμου (17′) και υπέροχο τέρμα του Φορτούνη (40′). Επέστρεψε στο σκοράρισμα μετά από δύο μήνες ο Ελ Κααμπί (70′).

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από την διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων με τρίποντο. Οι ερυθρόλευκοι υποδέχθηκαν στο κεκλεισμένων των θυρών εξαιτίας τιμωρίας Καραϊσκάκης τον Παναιτωλικό και επικράτησαν 3-1 των Αγρινιωτών με ανατροπή για την 12η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Ο Χατζηθεοδωρίδης ανησύχησε τον Ολυμπιακό ανοίγοντας το σκορ στο 13′. Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν άμεσα με αυτογκόλ του Οικονόμου έπειτα από σουτ του Έσε στο 17′. Ο Φορτούνης με υπέροχο γκολ στο 40′ έκανε το 2-1, με τον Ελ Κααμπί να επιστρέφει στο σκοράρισμα με τα ερυθρόλευκα έπειτα από δύο μήνες και να διαμορφώνει το αποτέλεσμα στο 70′.

Στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός έφτασε τους 27 πόντους και βρίσκεται στην 2η θέση της Stoiximan Super League. Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του παραμένει τελευταίος με έξι βαθμούς.

Πλέον, οι ερυθρόλευκοι συγκεντρώνονται για την ευρωπαϊκή τους μάχη, καθώς την Πέμπτη (30/11, 19:45) κοντράρονται με την Φράιμπουργκ στη Γερμανία για την 5η αγωνιστική του Europa League.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ρυθμό, με τον Παναιτωλικό να ανεβάζει σε πρώτο πλάνο ψηλά τις γραμμές του και μάλιστα να προηγείται στο 13ο λεπτό στην πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού. Ο Μπιέλ έχασε τον έλεγχο από τον Ντουάρτε, ο οποίος τροφοδότησε τον Πέρες στον άξονα. Εκείνος με τη σειρά του έδωσε στον Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος πάτησε αριστερά της περιοχής και πλάσαρε τον Πασχαλάκη για το 1-0.

Ο Μαρτίνεθ άλλαξε πλευρά τον Φορτούνη, τον πήγε στα δεξιά θέλοντας περισσότερη ταχύτητα. Οι ερυθρόλευκοι απάντησε άμεσα και συγκεκριμένα στο 17ο λεπτό. Ο Κίνι έκλεψε στα αριστερά, έκανε το γύρισμα, με την μπάλα να φτάνει στον Ροντινέι στα δεξιά. Συνεργάστηκε με τον Φορτούνη, ο οποίος έστρωσε στον Έσε, που σούταρε, με την μπάλα να βρίσκει στο πόδι του Οικονόμου και να καταλήγει στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός είχε πάρει από εκεί και πέρα τον έλεγχο της μπάλας. Στο 28′ είχε καλή στιγμή με πλασέ του Ροντινέι που μπλόκαρε ο Καπίνο, ενώ οι ποδοσφαιριστές των ερυθρόλευκων δοκίμαζαν αρκετές φορές εκτός περιοχής. Τη λύση για να φέρουν οι Πειραιώτες “τούμπα” το ματς έδωσε γι’ ακόμη φορά ο Κώστας Φορτούνης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού από τα δεξιά, συνέκλινε, εκτέλεσε με το αριστερό εκτός περιοχής και έστειλε με υπέροχο τρόπο την μπάλα στα δίχτυα στο 40′.

Πριν από το τέλος του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρία γι’ ακόμη ένα γκολ, με τον Μπιέλ να συνεργάζεται υπέροχα με τον Γιόβετιτς εκτός περιοχής, αλλά την άμυνα του Παναιτωλικού να απομακρύνει.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν πιο χαμηλός. Κάτι που βόλευε τον Παναιτωλικό, με τον Μαρτίνεθ να ζητάει από την πλευρά του περισσότερη πίεση. Στο 58′ ο Μπιέλ πλάσαρε με τη μία με τον Καπίνο να μπλοκάρει. Στο 62ο λεπτό ο Παναιτωλικός είχε καλή στιγμή με κεφαλιά του Πέδρο, η οποία έφυγε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα οι Αγρινιώτες είχαν νέα ευκαιρία με τον Μπρούνο Ντούαρτε.

Ο Μαρτίνεθ βλέποντας την ομάδα του επιθετικά ανενεργή πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Ελ Κααμπί και Ποντένσε. Δεν πέρασαν πάνω από τρία λεπτά και ο Μαροκινός στράικερ βρήκε δίχτυα. Συγκεκριμένα στο 70′, ο Φορτούνης και ο Μασούρας άλλαξαν ωραία την μπάλα, με τον δεύτερο από τα δεξιά να γεμίζει στην περιοχή και ο Κααμπί με κεφαλιά να κάνει το 2-1.

Ο ρυθμός, όπως ήταν φυσιολογικό, έπεσε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Ο Παναιτωλικός είχε την κατοχή, με μοναδική καλή του ευκαιρία την αδύναμη κεφαλιά του Σέρχιο Ντίας στο 90+2′ με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει.

  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (74′ Ιμπόρα), Ντόη, Κίνι, Καμαρά, Έσε, Φορτούνης (85′ Καρβάλιο), Μπιέλ (68′ Ποντένσε), Μασούρας (74′ Μπρίνιτς), Γιόβετιτς (68′ Ελ Κααμπί).
  • ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Καπίνο, Οικονόμου, Ντουάρτε, Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας (81′ Μαυρίας), Πέρες (76′ Μπαλντασάρα), Χατζηθεοδωρίδης (61′ Μπελεβώνης), Ακόστα, Βοΐλης (46′ Σίλβα), Ντουάρτε Φρ (76΄ Ντίας)