Τελεσίγραφο του Ισραήλ στην Χαμάς μέχρι τα μεσάνυχτα: Ή απελευθερώνετε ομήρους ή ξεκινάμε και πάλι την χερσαία επέμβαση

Σε θρίλερ εξελίσσεται η δεύτερη απελευθέρωση ομήρων από την Χαμάς, καθώς η Παλαιστινιακή οργάνωση «πάγωσε» την παράδοση των ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό και κατηγορεί το Ισραήλ ότι παραβίασε τους όρους της συμφωνίας κατάπαυσης πυρός. Από την πλευρά του το Τελ Αβίβ είναι έτοιμο να ξεκινήσει και πάλι τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην βόρεια Γάζα εάν η Χαμάς κάνει πίσω στην παράδοση των αμάχων.

Πιο αναλυτικά Ισραηλινός αξιωματούχος ανέφερε ανώνυμα σε ισραηλινά ΜΜΕ ότι εάν δεν απελευθερωθεί μέχρι τα μεσάνυχτα η δεύτερη ομάδα ομήρων όπως έχει συμφωνηθεί τότε θα ξεκινήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Γάζα.

Νωρίτερα η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Κασάμ κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι παραβίασε τους όρους που συμφωνήθηκαν για την προσωρινή κατάπαυση πυρός και την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων από την Γάζα και Παλαιστίνιων από τις τις ισραηλινές φυλακές.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης είπε στο βρετανικό δίκτυο BBC ότι το Ισραήλ αρνήθηκε να επιτρέψει σε φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια να εισέλθουν στην σήμερα στην βόρεια Γάζα. Μάλιστα υποστήριξε ότι το Ισραήλ άφησε μόλις 3 από τα 100 φορτηγά να μπουν σε παλαιστινιακό έδαφος.

Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι ο ισραηλινός στρατός πέταξε drone πάνω από την βόρεια Γάζα, γεγονός που παραβιάζει άλλο σημείο της συμφωνίας.

Στη συνέχεια ο αξιωματούχος ανέφερε ότι το Ισραήλ έκανε σημαντικές αλλαγές στην λίστα με τους Παλαιστίνιους που θα αφεθούν ελεύθεροι απο΄τις ισραηλινές φλακές.

Ισραηλινές πηγές που επικαλείται το BBC διέψευσαν ότι το Τελ Αβίβ παραβίασε την συμφωνία.

Δείτε ζωντανή εικόνα από το συνοριακό πέρασμα στην Ράφα όπου οι Ισραηλινοί αναμένουν να παραλάβουν τους ομήρους

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε