H έκθεση ελληνικού βιβλίου στη Μελβούρνη

Φώτο: Dorothy Hatzopoulou/ Νέος Κόσμος

Με αθρόα προσέλευση φίλων του βιβλίου πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Ελληνικού Βιβλίου 2023 στο Ελληνικό Κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού, το Σαββατοκύριακο, 25 και 26 Νοεμβρίου, στη Μελβούρνη.

 

Η επίσημη έναρξη έγινε το πρωί του Σαββάτου με μια λιτή τελετή που παρουσίασε ο Νίκος Ντάλλας. Για τη σημασία της έκθεσης -αλλά και του βιβλίου- μίλησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης και ο καθηγητής Νίκος Παπαστεργιάδης που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής.

Η Έκθεση Ελληνικού Βιβλίου 2023 από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ελληνο-Αυστραλιανό Πολιτιστικό Σύνδεσμο και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων Αυστραλίας.

Ο στόχος της Έκθεσης Βιβλίου 2023 είναι να επιτρέψει σε Ελληνοαυστραλούς συγγραφείς, βιβλιοπωλεία και εκδότες να παρουσιάσουν, να προωθήσουν και να πουλήσουν τα βιβλία τους.

Το πρόγραμμα είχε, μεταξύ άλλων, ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων, υπογραφές βιβλίων, βραβεία λογοτεχνικού διαγωνισμού και άλλες δράσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η είσοδος ήταν δωρεάν και ανοιχτή στο κοινό.

Συμμετείχαν περισσότεροι από 30 συγγραφείς, εκδότες, βιβλιοπωλεία και οργανισμοί.

Πηγή: neoskosmos