Να παραδώσει την έδρα η Μερόπη Τζούφη, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Κάλεσμα στην ανεξάρτητη βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη να επιστρέψει την έδρα της στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απευθύνει η νομαρχιακή οργάνωση Ιωαννίνων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως σημειώνει η ΝΕ Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «η επιλογή της κ. Μερόπης Τζούφη να αποχωρήσει μη παραδίδοντας την έδρα στερεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ιωαννίνων την επιλογή πού έκανε ο λαός στις εκλογές να εκπροσωπηθεί στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Για να αποκατασταθεί η αδικία καλούμε την κα. Μ.Τζούφη να τιμήσει την υπογραφή της στον κώδικα δεοντολογίας των υποψηφίων βουλευτών και να παραδώσει την βουλευτική έδρα στο κόμμα το οποίο την εξέλεξε».

«Είμαστε εδώ, με αίσθημα ευθύνης κρατώντας ζωντανή την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα»

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «στον νομό Ιωαννίνων έχουμε απώλεια της έδρας, μια έδρας την οποία έδωσαν οι πολίτες του νομού Ιωαννίνων με την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ., μια έδρα που αποτελεί αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας και όχι ενός ανθρώπου».

Παράλληλα, τονίζεται πως «το γεγονός αυτό αποτελεί μια πράξη αδικίας απέναντι στα εκατοντάδες μέλη μας που έδωσαν τις δύο εκλογικές μάχες των βουλευτικών εκλογών αυταπάρνηση, πείσμα και αξιοπρέπεια, σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Απέναντι στους χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και στήριξαν τον αγώνα μας».

Σημειώνεται ότι η Μερόπη Τζούφη θα αποτελέσει μέλος της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας των 11 αποχωρησάντων από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βουλευτών. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη έκκληση έχει πραγματοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας στην Πέτη Πέρκα.