Βιγιαρεάλ – Παναθηναϊκός 3-2

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει 3-0 στο 47′, αλλά με γκολ των Παλάσιος – Ιωαννίδη μείωσε σε 3-2, προσπάθησε με πείσμα να ισοφαρίσει αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να αφήσει έωλη την πρόκρισή του ακόμα και στο Conference League για το τελευταίο ματς.

Δόκτορ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ ο Παναθηναϊκός στο Βιγιαρεάλ με το τριφύλλι να πραγματοποιεί ένα κακό πρώτο μέρος και να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 3-0 από τους Ισπανούς αλλά εν συνεχεία στο δεύτερο 45λεπτο και δη μετά το 60′ κατάφερε να μειώσει το σκορ, να το φτάσει στο 3-2 με σκόρερ τους Παλάσιος – Ιωαννίδη και να έχει ευκαιρίες και για να ισοφαρίσει στο φινάλε του αγώνα.

Εν τέλει αυτό δεν έγινε με το τριφύλλι να αποχαιρετά το Europa League και να μένει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στο Conference League και όχι μόνο αυτό αλλά κρατάει την τύχη στα χέρια του καθώς στο ματς της Λεωφόρου με τη Μακάμπι Χάιφα μπορεί να του κάνει ακόμα και η ισοπαλία και όχι μόνο η νίκη.

Το τριφύλλι στα τελευταία λεπτά έκανε μεγάλη προσπάθεια για να φέρει το ματς στα ίσια και να πάρει τουλάχιστον το βαθμό. Πέτυχαν ένα γκολ το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ με τον Αϊτόρ. Είδαν τον Ιωαννίδη να χάνει το πρώτο του πέναλτι αλλά τον Παλάσιος να σκοράρει στην ίδια φάση στο 67′.

Εν συνεχεία στο 81′ μετά από εκπληκτική πάσα του Βιλένα ο Έλληνας στράικερ έφερε τη μπάλα μπροστά του, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Ρέινα για να μειώσει σε 3-2 με δέκα λεπτά να απομένουν στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός είδε στο φινάλε της αναμέτρησης τον Μπρινιόλι να πραγματοποιεί τρομερή τριπλή επέμβαση και να κρατάει “ζωντανό” το τριφύλλι αλλά ο Ιωαννίδης λίγο πριν τη λήξη δεν μπόρεσε να κάνει το 3-3 ενώ πέρασαν ανεκμετάλλευτες και οι στατικές φάσεις που κέρδισαν οι πράσινοι.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε όπως αναμενόταν κατά τα 10/11 καθώς στο αρχικό σχήμα βρέθηκε τόσο ο Αράο σε θέση στόπερ όσο και ο Αϊτόρ στο αριστερό άκρο. Η έκπληξη ήταν η παρουσία του Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης αντί του Φώτη Ιωαννίδη.

Ο Μπρινιόλι ήταν κάτω από τα γκολπόστ σε ένα ακόμη ματς. Ο Βαγιαννίδης βρέθηκε στο δεξί άκρο και ο Μλαντένοβιτς στο αριστερό ενώ οι Σένκεφελντ – Αράο ήταν το δίδυμο στην άμυνα. Ο Πέρεθ επανήλθε στο κέντρο και είχε δίπλα του τον Τσέριν και στην τριάδα μπροστά έπαιξαν δεξιά ο Παλάσιος, Αριστερά ο Αϊτόρ και ο Μπερνάρ πίσω από τον Σπόραρ.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρείνα, Φόιθ, Αλμπιόλ (46′ Γκάμπια), Κουένκα, Μορένο, Αχομάτς, Παρέχο, Κομεσάνα, Τριγκέρος, Άλεξ Μπαένα (68′ Μορένο), Μοράλες (68′ Μπρέρετον).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (88′ Χουάνκαρ), Τσέριν (75′ Βιλένα), Πέρεθ, Μπερνάρ (60′ Τζούριτσιτς), Παλάσιος (88′ Μαντσίνι), Σπόραρ (60′ Ιωαννίδης), Αϊτόρ.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο “Θεράμικα” από τη Βιγιαρεάλ και έχασε κάθε ελπίδα πρόκρισης στα νοκ άουτ του Europa League.

Ρεν και Βιγιαρεάλ θα τερματίσουν από πάνω του, όμως οι “πράσινοι” δεν αποχαιρέτισαν τα όνειρα ευρωπαϊκής συνέχειας, αφού υπάρχουν πάντα τα playoffs για τη φάση των 16 του Europa Conference League.

Αντίπαλός τους η Μακάμπι Χάιφα, η οποία όμως έχει δύο αγώνες μέχρι το φινάλε, αφού την επόμενη Τετάρτη αντιμετωπίζει τη Βιγιαρεάλ στην Ισπανία σε εξ αναβολής παιχνίδι.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – 6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Europa League

ΑΝΙΗΒΑΘ
1 Ρεν540112
2 Βιγιαρεάλ43019
3 Παναθηναϊκός51134
4 Μακάμπι Χάιφα40131

PLAYOUTS

PLAYOFFS

LIVE

Τελευταία ενημέρωση: 00:11

Αυτός ο εξτρά αγώνας περιπλέκει κάπως την κατάσταση στον όμιλο, αφού οι “πράσινοι” δεν γνωρίζουν από τώρα αν τους αρκεί η ισοπαλία στο παιχνίδι του “Απόστολος Νικολαΐδης” την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

Η νίκη την τελευταία αγωνιστική τους στέλνει σίγουρα στο Europa Conference League, ανεξάρτητα του τι θα συμβεί στο “Θεράμικα” μεταξύ Βιγιαρέαλ και Μακάμπι.

Σε περίπτωση ισοπαλίας την τελευταία αγωνιστική, τότε το “τριφύλλι” θα συνεχίσει στην Ευρώπη αν η Μακάμπι δεν νικήσει στην Ισπανία.

Ωστόσο, σε περίπτωση ισοπαλίας στη Λεωφόρο και νίκης των Ισραηλινών στο “Θεράμικα”, τότε Παναθηναϊκός και Μακάμπι θα είναι ισόβαθμοι και με δύο ισοπαλίες στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Το επόμενο κριτήριο που θα τους διαχωρίσει είναι η καλύτερη διαφορά τερμάτων, στην οποία αυτήν τη στιγμή υπερτερεί κατά πολύ η ελληνική ομάδα (-3 έναντι -7 της Μακάμπι).

Τέλος, αν η Μακάμπι επικρατήσει στην Αθήνα, τότε συνεχίζει εκείνη στο Europa Conference League, χωρίς να έχει σημασία τι θα συμβεί στο “Θεράμικα”.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα στον 6ο όμιλο

  • Ρεν – Μακάμπι Χάιφα 3-0 (1′ Μπλας, 31′ Τριφέρ, 55′ Γιλντιρίμ)
  • Παναθηναϊκός – Βιγιαρεάλ 2-0 (38′ Ιωαννίδης, 78′ Σπόραρ)
  • Μακάμπι Χάιφα – Παναθηναϊκός 0-0
  • Βιγιαρεάλ – Ρεν 1-0 (36′ Σέρλοτ)
  • Παναθηναϊκός – Ρεν 1-2 (61′ πέν. Ιωαννίδης / 7′ Γκουιρί, 49′ Καλιμουεντό)
  • Βιγιαρεάλ – Μακάμπι Χάιφα αναβλήθηκε
  • Ρεν – Παναθηναϊκός 3-1 (9′ Ρίντερ, 65′ Σαλάχ, 70′ πέν. Μπλας / 34′ πέν. Ιωαννίδης)
  • Μακάμπι Χάιφα – Βιγιαρεάλ 1-2 (30′ Σεκ / 82′ Μπαένα, 86′ Σέρλοτ)
  • Μακάμπι Χάιφα – Ρεν 0-3 (29′ Τεριέ, 47′ Γκουιρί, 90+3′ Ρίντερ)
  • Βιγιαρεάλ – Παναθηναϊκός 3-2 (29′ Μπαένα, 34′ Κομεσάνια, 47′ Μοράλες / 67′ Παλάσιος, 82′ Ιωαννίδης)
  • 06/12 22:00 Βιγιαρέαλ – Μακάμπι Χάιφα
  • 14/12 19:45 Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα
  • 14/12 19:45 Ρεν – Βιγιαρεάλ

Τα κριτήρια κατάταξης σε ισοβαθμία

  1. Περισσότεροι βαθμοί στα παιχνίδια μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων
  2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα παιχνίδια μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων
  3. Καλύτερη επίθεση στα παιχνίδια μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων
  4. Επανεφαρμογή κριτηρίων 1-3 μεταξύ των ομάδων που εξακολουθούν να ισοβαθμούν
  5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
  6. Καλύτερη επίθεση σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
  7. Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
  8. Περισσότερες νίκες σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
  9. Περισσότερες εκτός έδρας νίκες σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
  10. Πόντοι fair play (1 πόντος για κίτρινη κάρτα, 3 πόντοι για κόκκινη κάρτα με δύο κίτρινες, 3 πόντοι για απευθείας κόκκινη κάρτα, 4 πόντοι για κίτρινη κάρτα και κατόπιν απευθείας κόκκινη)
  11. Θέση στο ranking της UEFA