Αστέρας Τρίπολης – Πανσερραϊκός 1-0: Σε τροχιά play offs! -Βαθμολογίες

Στον Αστέρα είπαν… ευχαριστώ στο λάθος του Χόβαν, ο Μιριτέλο βρήκε δίχτυα και με το 1-0 της Τρίπολης οι Αρκάδες βρέθηκαν στην 6η θέση και σε τροχιά play offs. Σε περιπέτειες ο Πανσερραϊκός μετά την νέα ήττα. Μεγάλη επέμβαση Παπαδόπουλου στο 95′.

Σε ένα παιχνίδι με δύο πρόσωπα, το ένα κάκιστο του πρώτου ημιχρόνου και το άλλο, το καλό του δευτέρου, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε σημαντική νίκη κόντρα στον Πανσερραϊκό. Οι Αρκάδες επικράτησαν με 1-0 με ένα γκολ «δώρο» της άμυνας των αντιπάλων. Μια νίκη που ανέβασε τους Τριπολιτσιώτες στην 6η θέση με 17 βαθμούς, ενώ οι Σερραίοι έμειναν στην 9η με 13.

Πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τον γηπεδούχο Αστέρα Τρίπολης σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Παπαδόπουλος ήταν στην εστία, με τους τους Καρμόνα, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς και Άλβαρες μπροστά του. Γκος και Μουνάφο δίδυμο στα χαφ. Καλτσάς, Ρεγκίς και Ζουγλής ήταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μάντζη.

Από την πλευρά του και ο Πάμπλο Γκαρσία κατέβασε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Ο Χόβαν ήταν στα δοκάρια με τους Δεληγιαννίδη, Μπέργκστρομ, Γκοτζαμανίδη και Πηλέα στην άμυνα. Ουντρεαόγκο και Στάικος ήταν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή. Μούργος, Χατζηστραβός και Μασαρίποφ ήταν μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον Άλεξιτς.

Κάκιστο πρώτο μέρος χωρίς καμία φάση

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που διεκδικεί το χρίσμα του χειρότερου που είδαμε σε όλο τον πρώτο γύρο. Αρχικά ο ρυθμός ήταν σχετικά γρήγορος, αλλά ουσιαστικά δεν είδαμε κάποια καλή φάση μπροστά στις δύο εστίες με το 0-0 να είναι το λογικό επακόλουθο των όσων είδαμε ή για την ακρίβεια όσων δεν είδαμε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Μεγάλες ευκαιρίες και γκολ από τραγικό λάθος

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού ήταν εντελώς διαφορετική. Και ήταν γιατί και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βγουν μπροστά, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Αρχικά στο 48′ οι φιλοξενούμενοι με τον Άλεξιτς βρέθηκαν κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Σέρβου από καλή θέση έφυγε άουτ. Στο 54′ σειρά πήραν οι γηπεδούχοι με τον Μάντζη ανενόχλητος να κάνει κακή προβολή χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για το 1-0, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Δεληγιαννίδης με σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Από εκείνο το σημείο μέχρι το 69′ δεν είχαμε κάτι φοβερό, αλλά ένα λεπτό πριν τα 70, ο Καλτσάς από τα δύο μέτρα δεν μπόρεσε με κεφαλιά να σκοράρει χάνοντας ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία.

Και ενώ όπως αναφέραμε και οι δύο ομάδες έχαναν την μία ευκαιρία μετά την άλλη, το γκολ μπήκε από δύο τραγικά λάθη. Συγκεκριμένα στο 78′ ο Μπέργκστρομ κάνει τραγικό γύρισμα, ο Χόβαν έχοντας βγει πολύ έξω από την περιοχή του δεν μπορεί να διώξει την μπάλα πλάγιο άουτ και ο Μπαρτόλο την κλέβει, πασάρει στον αμαρκάριστο Μιριτέλο που προ κενής εστίας κάνει το 1-0.

Ένα σκορ το οποίο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν ως το τέλος, καθώς ο Παπαδόπουλος στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων σταμάτησε εξαιρετικά τον Άλεξιτς και πήραν έτσι την μεγάλη νίκη που τους ανεβάζει όπως αναφέραμε στην 6η θέση με 17 βαθμούς, ενώ αφήνει τους ηττημένους στην 9η με 13.

 

 

Οι Βαθμολογίες

Με δύο αναμετρήσεις άνοιξε το πρόγραμμα του Σαββάτου (2/12) για την 13η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Ο Παναιτωλικός ξεκόλλησε από την ουρά της βαθμολογίας επικρατώντας 3-0 της Κηφισιάς, ενώ ο Αστέρας πήρε το τρίποντο, καθώς νίκησε 1-0 τον Πανσερραϊκό.

Stoiximan Super League: Η βαθμολογία μετά τις νίκες του Αστέρα και του Παναιτωλικού

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

Σάββατο 02 Δεκεμβρίου

  • Παναιτωλικός – Κηφισιά 3-0
  • Αστέρας – Πανσερραϊκός 1-0

Κυριακή 03 Δεκεμβρίου

  • 16.30 Βόλος – Ολυμπιακός
  • 17.30 Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα
  • 19.30 Παναθηναϊκός – ΟΦΗ

Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου

  • 18:00 ΠΑΟΚ – Λαμία
  • 21:00 AEK – Άρης

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου

  • 17:30 Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα
  • 20:00 Ατρόμητος – Παναθηναϊκός

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου

  • 16:00 Παναιτωλικός – ΑΕΚ
  • 17:30 Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός
  • 19:30 Λαμία – Βόλος
  • 20:30 Αστέρας – ΠΑΟΚ

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου

  • 18:00 Άρης – ΟΦΗ