Σημαντικές διακρίσεις των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης στις Εξετάσεις για το Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας

Δεκατέσσερις μαθητές των Σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ) διακρίθηκαν στην εκδήλωση επίδοσης των Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Προξενείο Μελβούρνης,

Τα σχολεία της ΕΚΜ με στόχο να ενισχύσουν τον θεσμό και να ενθαρρύνουν περισσότερους μαθητές να λάβουν μέρος, προσέφεραν υποτροφία, καλύψαν το κόστος συμμετοχής στις εξετάσεις και παρείχαν δωρεάν μαθήματα προετοιμασίας, σε όσους μαθητές επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ).

Η διευθύντρια των Σχολείων της ΕΚΜ, κα Μαρία Μπακαλίδου, δήλωσε: “Στην προσπάθειά μας να εμφυσήσουμε την αξία και τα οφέλη της διγλωσσίας σε μαθητές, που μεγαλώνουν σε αγγλοσαξονικό περιβάλλον, το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας μπορεί να αποτελέσει ένα υγιές κίνητρο για την ελληνομάθεια χτίζοντας μια ακόμη μικρή γέφυρα με την Ελλάδα.”

Το μοναδικό πιστοποιητικό επιπέδου Γ2, το οποίο αντιστοιχεί στην άριστη γνώση και αποτελεί τον ανώτατο εξεταστικό στόχο, δόθηκε στην τελειόφοιτη μαθήτρια των Σχολείων της ΕΚΜ, Άρτεμις Γαλαζούλα.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Δρ. Νίκος Ντάλλας, είπε: «Ελπίζουμε η δυνατή συμμετοχή και παρουσία των σχολείων της ΕΚΜ στις εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας να παροτρύνει και να ενθαρρύνει ακόμη περισσότερους μαθητές τα επόμενα χρόνια. Βασικός μας στόχος είναι η ανάδειξη, διάδοση αλλά και διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού».

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή δύο ενηλίκων μαθητών των Σχολείων της ΕΚΜ, οι οποίοι πήραν το Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας Α1 κατηγορία. Συγκεκριμένα, η Marie Vilasha Christelle Sangeeleemootoo με καταγωγή απ’ τον Μαυρίκιο, δήλωσέ πως από τα εφηβικά της χρόνια ήταν γοητευμένη απ’ την ελληνική μυθολογία, το οποίο την οδήγησε στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

Καταλυτική ήταν και η συνεισφορά της εκπαιδευτικού της ΕΚΜ κα. Ελένης Δημητρίου, η οποία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να προετοιμάσει τους μαθητές της. “Είμαστε υπερήφανοι για όλους τους μαθητές μας για την αφοσίωση που έδειξαν, την προσπάθεια που κατέβαλαν και το χρόνο που αφιέρωσαν για να επιτύχουν τον στόχο τους».

Το πιστοποιητικό ελληνομάθειας χορηγείται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ) το οποίο είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό ίδρυμα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Εθνική Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας (ΥΠΕΠΘ) και αναγνωρίζεται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

*Τα σχολεία της ΕΚΜ θα συνεχίσουν να προσφέρουν και του χρόνου σειρά μαθημάτων προετοιμασίας για το ΚΠΓ. Για εγγραφές δείτε την ιστοσελίδα: www.greekcommunity.com.au/schools

Πηγή:neoskosmos.com

Φωτογραφίες: Supplied