Παπαστεργιάδης: Ιστορική η καθιέρωση επιστολικής ψήφου

Από παλαιότερη συνάντηση Παπαστεργιάδη-Μητσοτάκη. Φώτο: Supplied

Η καθιέρωση της επιστολικής ψήφου για τις επερχόμενες ευρωεκλογές θεωρείται, πολύ πιθανόν,  να καθιερωθεί αργότερα και για τις εθνικές εκλογές.

«Ιστορική για την ελληνική Δημοκρατία» χαρακτήρισε την εξαγγελία του Έλληνα πρωθυπουργού την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, ο Βασίλης Παπαστεργιάδης, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.

Μιλώντας στο iefimerida.gr ο κ. Παπαστεργιάδης δεν κρύβει την ικανοποίησή του λέγοντας ότι με την πρόσφατη απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη λύνονται σημαντικά προβλήματα, ενώ δίνεται η δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ανά τον κόσμο να συμμετέχουν ενεργά στις εκλογικές διαδικασίες.

«Όταν, σήμερα, 130 χώρες παγκοσμίως παρέχουν ήδη το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου στους πολίτες, μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα περνάει αυτή τη στιγμή προς αυτή την κατεύθυνση. Για τους ομογενείς στο εξωτερικό, όλους όσοι έχουν δικαίωμα ψήφου, οι αποστάσεις υπήρξαν ένα ανυπέρβλητο πολλές φορές εμπόδιο. Στην Αυστραλία, στον Καναδά, στις ΗΠΑ οι ψηφοφόροι έπρεπε να ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα κάτι βεβαίως που ήταν απαγορευτικό. Στη Μελβούρνη, στις πρόσφατες εκλογές, υπήρξαν άνθρωποι που ταξίδεψαν 3.000 έως 4.000 χλμ μόνο για να ψηφίσουν στα δυο και μοναδικά εκλογικά κέντρα. Αντιλαμβάνεται κανείς τις δυσκολίες», αναφέρει ο κ. Παπαστεργιάδης.