Ρέντη: Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον αστυνομικό – «Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση»

Ο 31χρονος αστυνομικός νοσηλεύεται στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Πολύ κρίσιμη είναι η κατάσταση του αστυνομικού που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα, σε επεισόδια έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», στου Ρέντη.

Το ιατρικό ανακοινωθέν 

Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση.

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την επίθεση και τον τραυματισμό του αστυνομικού

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσαν τα επεισόδια στου Ρέντη, που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητεί να εποπτεύσει την «διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Αναλυτικά η παραγγελία της κυρίας Αδειλίνη :

Προς

την κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά

Χθες, 7/12/2023, σημειώθηκε δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΣ, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός, όταν χούλιγκανς εξήλθαν από το γήπεδο, κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες και παράλληλα πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΣ και επανήλθαν εν συνεχεία στο γήπεδο.

Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ρέντη: Οι κάμερες θα «δώσουν» τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης στον αστυνομικό

Απο μια κλωστή κρέμεται η ζωή του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρά, στα επεισόδια στου Ρέντη.

Ο αστυνομικός με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη έχει υποβληθεί ήδη σε δύο χειρουργεία και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ  του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Οι γιατροί αναφέρουν ότι οι επόμενες ώρες είναι πολύ κρίσιμες για τον αστυνομικό.

Όπως έχει γίνει γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ έχουν προσαχθεί 424 άτομα προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης κατά του αστυνομικού.

Και οι 424 προσαχθέντες θα εξεταστούν ένας-ένας για ίχνη πυρίτιδας.

Εκτός από το παραπάνω στοιχείο, υπάρχει και κάτι άλλο που ίσως αποκαλύψει τον ένοχο.

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οι κάμερες που φορούν οι άνδρες των ΜΑΤ, επάνω τους.

Χθες και προχθές αρκετές διμοιρίες λόγω της επίσκεψης Ερντογάν αλλά και της «μαύρης» επετείου από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, είχαν εφοδιαστεί με κάμερες.

Αν όντως επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες τότε θα υπάρξει και γρήγορα μάλιστα, η ταυτοποίηση και σύλληψη του δράστη.

Τέλος, να σημειωθεί ότι από την ΕΛ.ΑΣ «ξεψαχνίζουν» οποιοδήποτε βιντεοληπτικό υλικό μέσα και έξω από το γήπεδο, έχουν στα χέρια τους.

Πηγή: newpost.gr