Έμφαση στην Ελληνομάθεια στο δείπνο της Markou Global Legal Group προς εκπαιδευτικούς

Νέα Υόρκη.- Η μαθήτρια λυκείου «Kings Park High School» στο Λονγκ Αϊλαντ» Σπυριδούλα Κορσάνου η οποία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναγνώριση των Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας από το Υπουργείο Παιδείας της Νέας Υόρκης (NYS Education Department ) ως ένα από τα προαπαιτούμενα για την αποφοίτηση από τα λύκεια έκλεψε την παράσταση στο δείπνο προς τιμή των εκπαιδευτικών που παρατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 8ης Δεκεμβρίου 2023 στο ελληνικό εστιατόριο «Σταμάτης» στην Αστόρια.

Το δείπνο παρατέθηκε δωρεάν από τον δικηγορικό όμιλο «Markou Global Legal Group» και την πρόεδρό του Μαρία Μάρκου σε συνεργασία με το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη με επικεφαλής την Παναγιώτα Πεχλιβανίδη και η ατμόσφαιρα ήταν κάτι παραπάνω από εορταστική και φιλική.

Στο δείπνο παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η προϊσταμένη του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας Νέας Υόρκης Μαίρη Βαξεβανίδου, ο διευθυντής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) Νέας Υόρκης, Νικόλαος Θωμόπουλος και ο υποψήφιος πολιτειακός γερουσιαστής Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος.

Από αριστερά διακρίνονται οι Μαρία Μάρκου, Παναγιώτα Πεχλιβανίδη, Σπυριδούλα Κορσάνου, Γεράσιμος Κορσάνος, Γιώργος και Χρυσάνθη Κορσάνου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Η κ. Μαρία Μάρκου αναφέρθηκε στον αγώνα της της περασμένης άνοιξης της Σπυριδούλας Κορσάνου για την αναγνώριση των Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας και τόνισε ότι με την επιμονή της κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα και τώρα πλέον τα παιδιά των ομογενών έχουν ένα επί πλέον κίνητρο και μπορεί να ευεργετηθούν από τις Εξετάσεις Ελληνομάθειας και να αναγνωριστούν τα πιστοποιητικά του επιπέδου.

Ένεκα των προσπαθειών και του αγώνα της Σπυριδούλας το Α2 επίπεδο των Εξετάσεων Ελληνομάθειας είναι πλέον ισοδύναμο με το Flacs exam ως Regents with Advanced Designation, ενώ το Επίπεδο Β1 του Πιστοποιητικού ή ανώτερο πληροί τα προαπαιτούμενα για το «NYS Seal of Biliteracy».

Η κ. Μάρκου επεσήμανε ότι το NYS Education Department έστειλε ενημερωτική επιστολή στις 15 Ιουνίου σε όλα τα σχολεία της Πολιτείας ότι το Πιστοποιητικό Επάρκειας της Ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας έχει επισήμως προστεθεί στο 4+1 Pathways List και ότι είναι το πρώτο και το μοναδικό αναγνωρισμένο τεστ Ελληνικής Γλώσσας (μέχρι αυτή την στιγμή).

Όρθιες από αριστερά διακρίνονται οι Μαρία Μάρκου, Σπυριδούλα Κορσάνου και Παναγιώτα Πεχλιβανίδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Η κ. Μάρκου προσέφερε εκ μέρους του Ομίλου μια υποτροφία στην Σπυριδούλα Κορσάνου, ενώ η αναπληρώτρια συντονίστρια εκπαίδευσης Παναγιώτα Πεχλιβανίδη της απένειμε το Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας.

Η κ. Πεχλιβανίδη αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των Εξετάσεων Ελληνομάθειας και τόνισε ότι η απονομή των πιστοποιητικών θα λάβει χώρα στις 9 Φεβρουαρίου 2024, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Η κ. Μαρία Μάρκου ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς που έχουν έρθει με απόσπαση από την Ελλάδα και εργάζονται στα ομογενειακά σχολεία για μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με την Μεταναστευτική Υπηρεσία, με την φορολογία εδώ και στην γενέτειρα και μια σειρά παρεμφερών ζητημάτων.

Από αριστερά διακρίνονται οι Μαρία Μάρκου, Σπυριδούλα Κορσάνου και Παναγιώτα Πεχλιβανίδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους ομογενείς και στους οργανωμένους φορείς να περιβάλλουν με αγάπη τους Έλληνες εκπαιδευτικούς και να τους βοηθήσουν να λύσουν τα πολλαπλά ζητήματα που σχετίζονται με την στέγαση, καθώς επίσης και με την απόκτηση επαγγελματικής βίζας και την νομιμοποίησή όσων έχουν παιδιά και θέλουν να παραμείνουν στις ΗΠΑ.

Οι συνδαιτυμόνες απόλαυσαν πλουσιοπάροχο δείπνο και αντάλλαξαν ευχές για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Από αριστερά διακρίνονται οι Μαρία Μάρκου, Σπυριδούλα Κορσάνου και Παναγιώτα Πεχλιβανίδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Πηγή: anamniseis.net