Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το στεγαστικό πρόβλημα του 1ου Γυμνασίου Μονάχου

Το 1ο Γυμνάσιο Μονάχου τιμά τους Τρείς Ιεράρχες. Φωτογραφία Αρχείου

Μόναχο.- Το πρόβλημα που έχει προκύψει με το σχολικό κτίριο του Μονάχου -στεγάζονται σχεδόν 900 μαθητές- προκάλεσε τις αντιδράσεις τόσο των γονέων (πρόσφατα δημοσιεύσαμε την επιστολή τους προς τον Υπουργό Παιδείας) όσο και των εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ) και ο σύλλογος δασκάλων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ΠΛΑΤΩΝ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα στέγασης του σχολείου συνίσταται στην αύξηση ενοικίου κατά 50% που ζητάει ο ιδιοκτήτης του οικήματος και το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας δεν έχει απαντήσει ακόμη εάν αποδέχεται την αύξηση ενώ η προθεσμία για την απάντηση που έχει θέσει ο ιδιοκτήτης λήγει στις 18 Δεκεμβρίου 2023.

Ειδικότερα τα Ψηφίσματα της ΕΛΜΕ και ΠΛΑΤΩΝ έχουν ως ακολούθως:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε ΒΑΥΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ 4ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ΚΑΙ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ

Η Ε.Λ.Μ.Ε Βαυαρίας στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τον δίκαιο αγώνα των γονέων για την επίλυση του προβλήματος που ανέκυψε με το κτιριακό συγκρότημα, στο οποίο στεγάζονται το 4ο Δημοτικό Σχολείο «Αριστοτέλης» και το 1ο Γυμνάσιο Μονάχου. Καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε καθυστέρηση στη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων, ώστε να βρεθεί λύση στο κτιριακό πρόβλημα. Ζήσαμε πέρυσι ξανά αυτή την παρελκυστική πολιτική από την πλευρά του ελληνικού κράτους, που οδήγησε στο κλείσιμο του 2ου Δημοτικού Σχολείου «Πυθαγόρας». Εκφράζουμε τη λύπη και την αγανάκτησή μας για τη διαφαινόμενη επανάληψη του έργου φέτος, καθώς δείχνει έλλειψη ενδιαφέροντος και οράματος για τη διατήρηση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Βαυαρίας, που τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια επιχορηγούνται από την Βαυαρική Κυβέρνηση, δε χωρά καμιά δικαιολογία για κλείσιμο σχολείων, θα έπρεπε να είναι το τελευταίο μέρος στον κόσμο που θα κλείσουν τα σχολεία του. Έμείς, ως εκπαιδευτικοί που εργαζόμαστε στα Ελληνικά Σχολεία του εξωτερικού, ζητούμε από την Ελληνική Πολιτεία να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα, ώστε να εφαρμοστεί έμπρακτα το άρθρο 108 του Ελληνικού Συντάγματος «Tο Kράτος μεριμνά για τη ζωή του απόδημου ελληνισμού και τη διατήρηση των δεσμών του με τη μητέρα Πατρίδα. Eπίσης μεριμνά για την παιδεία και την κοινωνική και επαγγελματική προαγωγή των Eλλήνων που εργάζονται έξω από την επικράτεια.»

Δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων που εργάζονται για την επίλυση του προβλήματος του κτιριακού συγκροτήματος στο Freimann.

To Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Βαυαρίας

Σύλλογος Δασκάλων Μονάχου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΧΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ   «Ο ΠΛΑΤΩΝ»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ FREIMANN ΟΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ Τ.Ε.Γ. ΜΟΝΑΧΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας βρίσκεται δίπλα στον αγώνα των γονέων και κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου «Αριστοτέλης», του 1ου Γυμνασίου Μονάχου και των Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας, στο σοβαρότατο θέμα που προέκυψε με το κτίριο στέγασής τους, το οποίο φιλοξενεί μεγάλο αριθμό μαθητών της Ομογένειας.

Προτρέπουμε τους υπευθύνους να δώσουν άμεσα λύση ώστε να επέλθει ξανά η ομαλή λειτουργία των ιστορικών αυτών σχολείων του Μονάχου.

Ήμασταν παρόντες στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σήμερα 10 Δεκεμβρίου 2023 και αποκομίσαμε την τεράστια αγωνία τους για το μέλλον της ομαλής εκπαίδευσης των παιδιών τους.

Πιστεύουμε ότι η αντίδραση για την επίλυση θα είναι άμεση.

Θα είμαστε δίπλα στον αγώνα τους.

Με εκτίµηση

Το Δ.Σ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Μονάχου και Περιχώρων ο «Πλάτων»