Πρεμιέρα στη Σπάρτη κάνει η ελληνοαμερικανική ταινία Α Spartan Dream

Σπάρτη.- Πρεμιέρα στη Σπάρτη κάνει η ελληνοαμερικανικής παραγωγής ταινία «Α Spartan Dream» (Melina’s Dream), τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 2022 σε Ξηροκάμπι, Γύθειο, Σπάρτη και Αθήνα.

Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00, στον κινηματογράφο Cinema Center, όπου αναμένεται να παραστούν όλοι οι πρωταγωνιστές και συντελεστές της ταινίας, μεταξύ των οποίων οι αγαπημένοι ηθοποιοί Κατερίνα Διδασκάλου και Ρένος Χαραλαμπίδης.

Η είσοδος θα πραγματοποιείται μόνο με προσκλήσεις, τις οποίες μπορούν να προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι από τη Δημοτική Αρχή και το γραφείο δημάρχου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία αποτελεί παραγωγή του Λάκωνα ομογενή παραγωγού και ιδρυτή της εταιρίας Odyssey Entertainment llc, Leonidas Demas (Λεωνίδα Δήμα), ο οποίος βάσισε την ιδέα και το σενάριο στις αναμνήσεις από τις επισκέψεις του στη Σπάρτη κατά την παιδική του ηλικία. Η σκηνοθεσία ανήκει στον επίσης ομογενή μας Michael A. Nickles (Μιχάλη Α. Νικολαΐδη), ενώ ο Καναδός πρωταγωνιστής Peter Bundic, με ρίζες από την Ελλάδα, συμπληρώνει την τριάδα της επιτυχίας.

Μετανάστες δεύτερης, τρίτης γενιάς, μεγάλωσαν με τον νόστο της μακρινής πατρίδας, με γεύσεις και μυρωδιές, εξιστορήσεις, λέξεις και τραγούδια, την εξιδανίκευσαν, μπορεί να μην την καταλαβαίνουν, αλλά γοητεύονται να ζουν στους ρυθμούς της, να φεύγουν και να επιστρέφουν, να θρέφονται από τους μύθους, να παρακολουθούν τη σύγχρονη ζωή στις μεγάλες πόλεις και την περιφέρεια.

Σύμφωνα με την παραγωγή, η ταινία αποτελεί μια «κωμωδία χαρακτήρων, με σουρεαλιστικά στοιχεία, που τοποθετείται χρονικά στα μέσα της δεκαετίας του 1980». Κεντρικό πρόσωπο, ο πρωταγωνιστής Μπραντ Βρασίδας (Peter Bundic), «που ζει στο Νιου Τζέρσεϊ και έχει μεγαλώσει με την αγάπη για την αρχαία Σπάρτη και τα κατορθώματα και τον ηρωισμό των αρχαίων Σπαρτιατών στρατηγών.

<b>Navigation tip:</b> Hover mouse on top of the right or left side of the image to see the next or previous image respectively.<br /><br />You are browsing images from the article:<br /><span class="sigProPopupCaption">Πρεμιέρα στη Σπάρτη κάνει η ελληνοαμερικανική ταινία Α Spartan Dream (trailer)</span>

Όταν το 1987 αναγκάζεται να έρθει στη Σπάρτη για οικογενειακούς λόγους, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο τυχαία βρίσκεται στη συνέντευξη Τύπου που δίνει η Μελίνα Μερκούρη (Κατερίνα Διδασκάλου) ως υπουργός Πολιτισμού, η οποία διεκδικεί την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο. Η ιστορία πλέκεται με σουρεαλιστικά στοιχεία μεταξύ Αθήνας και Σπάρτης και με άφθονο χιούμορ “μεταφέρει” στη σημερινή εποχή τον ανταγωνισμό των δύο πόλεων – κράτη κατά τους αρχαίους χρόνους».

Η διεκδίκηση της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, είναι, ίσως, από τις πιο περήφανες πράξεις της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας για τους Έλληνες μετανάστες και εδώ, χωρίς να βρίσκεται στο επίκεντρο, διατρέχει την πλοκή του σεναρίου.

Στο καστ συναντάμε τους ηθοποιούς Κατερίνα Διδασκάλου, Γεωργία Μεσαρίτη, Ρένο Χαραλαμπίδη, Δημήτρη Αλεξανδρή, Γιάννη Ζουγανέλη (ο οποίος έγραψε και τη μουσική), Νίκο Τσεργά, Ισιδώρα Δελλή, Νίκο Κούκα, Κώστα Δανίκα, Κώστα Κορωναίο, Μαρία Νικηταρά, Γιάννη Αναστασάκη, Αλεξάνδρα Ζωιοπούλου, Θάλεια Αργυρίου, Αργύρη Γκαγκάνη, Philip Judge.

Σκηνοθεσία: Michael A. Nickles
Παραγωγή: Odyssey Entertainment LLC
Εκτέλεση παραγωγής: Inkas Film Productions

Με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ)

Πηγή:anamniseiw.net