Την ομογένεια σχεδιάζει να επισκεφθεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Επιχείρηση “ανακαλύψτε την Ομογένεια” ετοιμάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή, εκτός των άλλων, και την επιστολική ψήφο που, ως γνωστόν, θα τεθεί σε εφαρμογή στις ευρωεκλογές του προσεχούς Ιουνίου.  Στόχος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στο κόμμα του και να επιχειρήσει την επανάκαμψη, αξιοποιώντας τη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου.

Ο κ. Κασσελάκης «επιμελείται από τώρα, κατά πληροφορίες, το πρόγραμμά του μέχρι τις ευρωεκλογές, το οποίο περιλαμβάνει επισκέψεις σε τουλάχιστον τέσσερις ηπείρους», αναφέρουν ελλαδικά ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι μετά από μια μικρή ανάπαυλα τις ημέρες των Χριστουγέννων, κατά τις οποίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα μεταβεί για περίπου μια εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, η Κουμουνδούρου τίθεται σε πλήρη προεκλογική τροχιά.

Παράλληλα, στον απόηχο της διάσπασης, θα «τρέξει» η διεξαγωγή του έκτακτου Συνεδρίου του κόμματος, στις 23-25 Φεβρουαρίου.

Μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες -για τις ευρωεκλογές- τον Ιούνιο του 2024, ο κ. Κασσελάκης σκοπεύει να επισκεφθεί την ελληνική Ομογένεια με στόχο συμμαχίες «εκτός των τειχών», στο πλαίσιο και της επιστολικής ψήφου, που θα μπορούσε, αν υπάρξει σημαντική συμμετοχή, να αλλάξει κάποια από τα «δεδομένα» στις κάλπες.

Κατά πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναμένεται να επισκεφτεί στις ΗΠΑ, εκτός από τη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη, τη Φλόριντα, το Σικάγο και ίσως το Λος Άντζελες, ενώ σκέψεις υπάρχουν και για το ενδεχόμενο μετάβασης στον Καναδά.

«Αδιαπραγμάτευτη θεωρείται η παρουσία του και στον Ελληνισμό της Αυστραλίας», επισήμαναν ελλαδικά ΜΜΕ, αναφέροντας τη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ, ως σταθμούς της περιοδείας, τουλάχιστον, ενώ προβλέπεται να επισκεφτεί και τη Νότια Αφρική (Γιοχάνεσμπουργκ και Κέιπ Τάουν).

Από τον προγραμματισμό του κ. Κασσελάκη -που είναι «παιδί» της Ομογένειας επίσης- δεν εκλείπουν και ευρωπαϊκές περιοδείες, με τις πλέον πιθανές χώρες τη Γερμανία και την Αγγλία, όπου το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο.