Tesla: Ανακαλεί 2 εκατ. αυτοκίνητα – Πρόβλημα ασφάλειας στο Autopilot

Μεγάλη ανάγκληση αυτοκινήτων από την Tesla. Η εταιρεία του Έλον Μασκ προχωρά σε ανάκληση πάνω από 2 εκατ. οχημάτων, καθώς η κορυφαία αμερικανική ρυθμιστική αρχή για την ασφάλεια διαπίστωσε ότι το σύστημα υποβοήθησης του οδηγού, το σύστημα Autopilot, δεν είναι αρκετό για την πρόληψη κινδύνου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κίνηση αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας έρευνας από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA), η οποία θα παραμείνει ανοιχτή. Η υπηρεσία παρακολουθεί την αποτελεσματικότητα των επιδιορθώσεων της Tesla στο σύστημα. Εκπρόσωπος της NHTSA δήλωσε ότι η έρευνα διαπίστωσε ότι τα μέσα της Tesla για να κρατήσει τους οδηγούς αφοσιωμένους ήταν ανεπαρκή και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κακή χρήση.

«Η αυτοματοποιημένη τεχνολογία υπόσχεται πολλά για τη βελτίωση της ασφάλειας, αλλά μόνο όταν χρησιμοποιείται με υπευθυνότητα», ανακοίνωσε η NHTSA. «Η σημερινή δράση είναι ένα παράδειγμα βελτίωσης των αυτοματοποιημένων συστημάτων, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια».

Το λογισμικό Autopilot είναι ένα σύστημα που επιτρέπει στους οδηγούς να παραχωρούν τον φυσικό έλεγχο των ηλεκτρικών τους οχημάτων, αν και πρέπει να προσέχουν ανά πάσα στιγμή. Τα αυτοκίνητα της Tesla μπορούν να διατηρήσουν ταχύτητα και απόσταση ασφαλείας πίσω από άλλα αυτοκίνητα, να παραμείνουν εντός των γραμμών τους και να κάνουν αλλαγές λωρίδας σε αυτοκινητόδρομους.

ieidiseis.gr