Youth Pass: Επιδοτούνται με 150 ευρώ 139.728 νέοι 18 και 19 ετών

Το ποσό των 150 ευρώ θα δουν στις ψηφιακές κάρτες τους, νέοι ηλικίας 18 και 19 ετών, καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες, η υποβολή των αιτήσεων για τo πρόγραμμα “Youth Pass“, του οποίου η πλατφόρμα άνοιξε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου.

Συνολικά 139.728 δικαιούχοι θα επιδοτηθούν με συνολικό ποσό, το οποίο αγγίζει τα 21 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μια δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Εσωτερικών και υλοποιήθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 µε τη χρηµατοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Στόχο έχει την οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ σε νέους που συμπλήρωσαν είτε το 18ο έτος είτε το 19ο έτος της ηλικίας τους από 1.1.2022 έως και 31.12.2022.

Το Youth Pass έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να αξιοποιήσουν την ενίσχυση που θα λάβουν για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού (π.χ. σε τουριστικά καταλύματα), του πολιτισμού (π.χ. για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή συναυλιών, για την αγορά βιβλίων κ.ά.) και των μεταφορών (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ ή σκαφών αναψυχής κ.ά.).

O Διευθύνων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΜΑΕ, κ. Σταύρος Ασθενίδης τόνισε σχετικά: «Το Youth Pass αποτελεί μια ακόμα δράση ενίσχυσης με προστιθέμενη αξία για τους πολίτες και δη τους νέους. Εμείς στην Κοινωνία της Πληροφορίας έχουμε αναλάβει τα τελευταία χρόνια να φέρουμε εις πέρας την πλειοψηφία αυτών των δράσεων με κοινωνικό χαρακτήρα και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την έγκυρη και αποτελεσματική υλοποίησή τους».

Newsbomb.gr