Το ChatGPT γίνεται… τεμπέλικο και η OpenAI ψάχνει τους λόγους

Οι χρήστες διαμαρτύρονται για την επιβράδυνση του ChatGPT με τέτοιο ρυθμό, που η OpenAI διερευνά το θέμα.

«Ακούσαμε όλα τα σχόλιά σας σχετικά με το GPT4 που γίνεται πιο τεμπέλικο!», ανέφερε ο επίσημος λογαριασμός του ChatGPT την περασμένη εβδομάδα. «Δεν έχουμε ενημερώσει το μοντέλο από τις 11 Νοεμβρίου, και αυτό σίγουρα δεν είναι σκόπιμο. Η συμπεριφορά του μοντέλου μπορεί να είναι απρόβλεπτη και ψάχνουμε να το διορθώσουμε».

Ένας χρήστης απάντησε ότι το ρομπότ δεν ήταν απλώς πιο τεμπέλικο αλλά και «λιγότερο δημιουργικό, λιγότερο πρόθυμο να ακολουθήσει οδηγίες και λιγότερο ικανό να παραμείνει σε οποιονδήποτε ρόλο», όπως αναφέρει το Insider.

Οι αναφορές για τα νέα προβλήματα προσωπικότητας του bot συνέχισαν να κυκλοφορούν. Το Semafor ανέφερε ότι ένας ιδρυτής start-up που ζήτησε από το bot να απαριθμήσει τις ημέρες της εβδομάδας μέχρι τις 5 Μαΐου, έλαβε μια αυθάδη απάντηση από το ChatGPT, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να ολοκληρώσει μια «εξαντλητική λίστα».

Η OpenAI δεν είναι ακριβώς σίγουρη γιατί το bot χαλαρώνει, αλλά ορισμένοι χρήστες έχουν κάποιες θεωρίες. Αρκετοί αστειεύτηκαν ότι το bot πάσχει από κάτι παρόμοιο με την εποχική κατάθλιψη κατά τους χειμερινούς μήνες.

Η θεωρία, η οποία πρότεινε ότι το bot μπορεί να έχει «μάθει» να κάνει λιγότερη δουλειά το χειμώνα καθώς πλησιάζουν οι διακοπές, έλαβε κάποια… υποστήριξη από έναν προγραμματιστή.

Ο Rob Lynch δήλωσε στο X ότι μια δοκιμή που έκανε στο GPT-4 Turbo βρήκε μικρότερες ολοκληρώσεις όταν το μοντέλο τροφοδοτείται με ημερομηνία Δεκεμβρίου από ό,τι όταν τροφοδοτείται με ημερομηνία Μαΐου. Ο Lynch ενθάρρυνε τους άλλους να δουν αν μπορούν να αναπαράγουν τη δοκιμή.

Ωστόσο, ο Ian Arawjo, ένας ερευνητής Τεχνητής Νοημοσύνης, δήλωσε ότι η δοκιμή ήταν θεμελιωδώς ελαττωματική και τα αποτελέσματα δεν μπορούσαν να αναπαραχθούν.

Fortunegreece.com