Μάθιου Πέρι: Αποκαλύφθηκε η αίτια θανάτου – Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής

Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Κομητείας του Λος Άντζελες προσδιόρισε την αιτία του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού, Μάθιου Πέρι.

Λος Αντζελες.- Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου του αγαπημένου ο «Τσάντλερ» από τη σειρά «Φιλαράκια», Μάθιου Πέρι, καθώς η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Κομητείας του Λος Άντζελες εξέδωσε ανακοίνωση, γνωστοποιώντας τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η υπηρεσία προσδιόρισε ως αιτία θανάτου του 54χρονου ηθοποιού την «οξεία επίδραση κεταμίνης».

Η αιτία θανάτου δεν είχε προσδιοριστεί εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων

Στους παράγοντες που συνέβαλαν στο θάνατο του Μάθιου Πέρι περιλαμβάνονται ο πνιγμός, η στεφανιαία νόσος και οι επιδράσεις της βουπρενορφίνης (που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διαταραχής χρήσης οπιοειδών).

Ο τρόπος θανάτου θεωρείται ατύχημα.

Πιστοποιήθηκε η αιτία και ο τρόπος θανάτου

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Οκτωβρίου, περίπου στις 16:00 το απόγευμα (τοπική ώρα), ο ηθοποιός βρέθηκε αναίσθητος στην πισίνα της κατοικίας του. Αμέσως κλήθηκαν οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία διεξήγαγε έρευνα στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο ηθοποιός και στη συνέχεια μετέφερε το πτώμα του Μάθιου Πέρι στο Κέντρο Ιατροδικαστικής Επιστήμης της για εξέταση.

Στις 29 Οκτωβρίου, ο αναπληρωτής ιατροδικαστής ολοκλήρωσε τη νεκροψία του στο άψυχο σώμα του Μάθιου Πέρι. Μετά την ολοκλήρωση και την παραλαβή των σχετικών αποτελεσμάτων των εξετάσεων, πιστοποιήθηκε η αιτία και ο τρόπος θανάτου.

Στα προκαταρκτικά ευρήματα που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες ενημέρωσε την έκθεσή του στον ιστότοπό του για να επιβεβαιώσει ότι η αυτοψία είχε ολοκληρωθεί, αλλά η αιτία θανάτου δεν είχε προσδιοριστεί εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων. Σημείωσε επίσης ότι «άλλες σημαντικές συνθήκες». συνέβαλαν στον θάνατό του.

Η έκθεση αυτοψίας ανέφερε ότι ο Πέρι «λάμβανε θεραπεία έγχυσης κεταμίνης για κατάθλιψη και άγχος», με την πιο πρόσφατη δόση να έχει ληφθεί μιάμιση εβδομάδα πριν από το θάνατό του.

Η έκθεση συνέχισε: «Η κεταμίνη στον οργανισμό του κατά τον θάνατό του δεν θα μπορούσε να προέρχεται από αυτή τη θεραπεία έγχυσης, καθώς ο χρόνος ημιζωής της κεταμίνης είναι τρεις έως τέσσερις ώρες ή και λιγότερο».

Η μάχη με την κατάχρηση ουσιών

Ο Μάθιου Πέρι είχε μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη του με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό του. Το βιβλίο για τη ζωή του Μάθιου Πέρι, είχε γίνει το απόλυτο talk of the town, πριν καν κυκλοφορήσει.

Στο «Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing», ο «Τσάντλερ» μιλά για τις σχέσεις του με τις γυναίκες, αλλά κυρίως για τον εθισμό του.


«Έπαιρνα 55 Vicodin ημερησίως και έπινα σχεδόν μισό μπουκάλι βότκα απλώς για να βγάλω τη μέρα», «έδωσα περίπου εννιά εκατομμύρια δολάρια για να απεξαρτηθώ» είναι μερικά από αυτά που θα διαβάσουμε στο βιβλίο για τη ζωή του αγαπημένου ηθοποιού.

Ο Μάθιου Πέρι ξεκινούσε το βιβλίο, λέγοντας πως στην ηλικία των 49 ετών παραλίγο να πεθάνει.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως έπασχε από γαστρεντερική διάτρηση και πάλευε για εβδομάδες να μείνει στη ζωή. Η διάρρηξη του παχέος εντέρου δημιουργήθηκε από την υπερβολική χρήση οπιοειδών και πέρασε δύο εβδομάδες σε κώμα και πέντε ολόκληρους μήνες στο νοσοκομείο. Μάλιστα, χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει σάκο κολοστομίας για εννέα μήνες.

«Οι γιατροί είπαν στην οικογένειά μου ότι είχα 2% πιθανότητες να ζήσω», αποκάλυπτε ο ίδιος για την πρώτη του εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Και προσέθετε: «Με έβαλαν σε ένα πράγμα που ονομάζεται μηχάνημα ECMO, το οποίο κάνει όλη την αναπνοή για την καρδιά και τους πνεύμονές. Και αυτή ήταν η τελευταία μου ελπίδα, όλα ή τίποτα. Κανείς δεν επιβιώνει από αυτό».

Το ίδρυμα «Μάθιου Πέρι»

Λίγες ημέρες μετά τον θάνατό του ιδρύθηκε το ίδρυμα «Μάθιου Πέρι» για να βοηθήσει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κάποιου είδους εθισμό. Η δημιουργία του ιδρύματος ήταν στόχος του ίδιου του ηθοποιού, ωστόσο δεν είχε καταφέρει να το υλοποιήσει.

Η Τζένιφερ Άνιστον, η οποία υποδύθηκε τη Ρέιτσελ Γκριν στην κωμική σειρά, ήταν μεταξύ εκείνων που προέτρεψαν τον κόσμο να στηρίξει το ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε για να «τιμήσει την κληρονομιά του Μάθιου Πέρι.

Μάλιστα η αποκάλυψη της αιτίας θανάτου του Πέρι έρχεται λίγες ημέρες αφότου η Άνιστον έλαβε γνωστό ότι του είχε στείλει μήνυμα το πρωί του θανάτου του, περιγράφοντάς τον ως «ευτυχισμένο και υγιή».

«Θέλω ο κόσμος να ξέρει ότι ήταν πραγματικά υγιής και γινόταν καλά. Ήταν σε μια αναζήτηση. Δούλευε τόσο σκληρά. Πραγματικά του έτυχε μια δύσκολη στιγμή», είχε δηλώσει στο Variety.

Πηγή:in.gr