Κομματική πειθαρχία θα ισχύσει για το μεταναστευτικό – Θα το ψηφίσει και το ΠΑΣΟΚ

Αθήνα.- Ζήτημα κομματικής πειθαρχίας θα τεθεί για όλους τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην ψηφοφορία για την τροπολογία που αφορά τους μετανάστες, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, με αφορμή και το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε:

«Ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που είναι πρώην πρωθυπουργός είναι ο κ. Σαμαράς. Από εκεί και πέρα για όλους τους υπόλοιπους είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία σε νομοσχέδια και τροπολογίες. Θα ισχύσει και σε αυτή την ψήφιση». 

Υπενθυμίζεται ότι Ερωτηθείς ο αρμόδιος Υπουργός, Δημήτρης Καιρίδης, για την αντίθεση που εξέφρασε στην τροπολογία ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ο κ. Καιρίδης ανέφερε ότι «κάναμε μια ρύθμιση που απαντά σε όλες τις αιτιάσεις του Αντώνη Σαμαρά. Δεν δημιουργούμε φάρο. Αφορά αφίξεις πριν το 2021» προσθέτοντας ότι «τον κύριο Σαμαρά τον σέβομαι απόλυτα όπως και όλοι στη ΝΔ».

Κατρίνης στον Realfm 97,8: Εμείς θα ψηφίσουμε την τροπολογία για τους μετανάστες

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, δήλωσε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8 ότι «εμείς θα ψηφίσουμε την τροπολογία. Βεβαίως είναι ένα θέμα που το ΠΑΣΟΚ έχει θίξει πολλές φορές στο παρελθόν και υπήρχε μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση από την κυβέρνηση».

«Είναι θέμα που θα έπρεπε ήδη να έχει δρομολογηθεί. Υπάρχει ζήτημα και σε όσους ζητούν άδεια διαμονής, διάβασα ότι είναι κοντά στις 150.000 οι αιτήσεις που εκκρεμούν μόνο στην Αττική. Η ρύθμιση από μόνη της ίσως δεν αρκεί να δώσει λύση, η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει ότι οι εργάτες θα συνεχίσουν να δουλεύουν στην πατρίδα μας, χωρίς να δοθεί λάθος μήνυμα» πρόσθεσε.

«Αυτό το θέμα ανάγεται σε μείζον για την κυβερνητική παράταξη. Ο υπουργός Εργασίας έθεσε και θέμα κομματικής πειθαρχίας» σχολίασε.