Παναιτωλικός – ΑΕΚ 2-2: Σκόνταψε η Ένωση στο Αγρίνιο

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε στο Αγρίνιο παρότι πέτυχε δύο γκολ μέχρι το 14′, καθώς ο Παναιτωλικός πέτυχε δύο γκολ και πήρε παλικαρίσιο βαθμό στην έδρα του. Γκαρσία και Ελίασον σκόραραν για την Ένωση, με τον Ζοάο Πέδρο και τον Μπαλντασάρα να σκοράρουν για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο Αγρίνιο, προηγήθηκε με δύο γκολ στο 14′, όμως ο Παναιτωλικός ηρωϊκά πέτυχε δύο γκολ και πήρε έναν παλικαρίσιο βαθμό στη μάχη που δίνει για την παραμονή, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 2-2 για τη 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Η Ένωση προηγήθηκε στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς. Ο Λιβάι Γκαρσία είδε την μπάλα να του στρώνεται μέσα από την περιοχή και με ένα σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού η μπάλα βρήκε στον Μπρούνο Ντουάρτε.

Το δεύτερο γκολ της Ένωσης ήρθε στο 14ο λεπτό. Ο Ελίασον πήρε την μπάλα στη γωνία της περιοχής και αφού συνέκλινε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με υπέροχο σουτ.

Ο Παναιτωλικός μείωσε με πέναλτι στο 38ο λεπτό. Ο Μλάντεν κέρδισε πέναλτι μετά από κλωτσιά που δέχθηκε από τον Μουκουντί, όταν ο Καμερουνέζος στόπερ προσπάθησε να απομακρύνει. Ο Ζοάο Πέδρο εκτέλεσε αλά Πανένκα και σκόραρε τη συνδρομή του δοκαριού.

Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν μόνο εκεί, αλλά πέτυχαν το γκολ της ισοφάρισης στο 65′. Σε φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΚ, ο Μπαλντασάρα είδε την μπάλα να του στρώνεται και έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Αθανασιάδη.

Ο Παναιτωλικός με αυτή την ισοπαλία έφτασε τους 10 βαθμούς και παραμένει κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η ΑΕΚ έχει 31 βαθμούς, όσους και ο Παναθηναϊκός, χάνοντας την ευκαιρία να ανέβει εκείνη στην κορυφή.

Η ΑΕΚ πέτυχε γρήγροα δύο γκολ στο πρώτο μέρος

Η ΑΕΚ κατάφερε να βρει το γκολ στην πρώτη της καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Λιβάι Γκαρσία στο δεύτερο λεπτό. Αυτό απέβαλε το άγχος της Ένωσης που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Παναιτωλικός αντίθετα απείλησε για πρώτη φορά με ένα σουτ του Φρεντ Ντουάρτε στο 8′ μέσα από την περιοχή, η οποία κατέληξε κόρνερ. Στο 14′ η Ένωση βρήκε και το δεύτερο γκολ χάρη στο εκπληκτικό γκολ που πέτυχε ο Νίκλας Ελίασον.

Με τα δύο γκολ οι παίκτες του Αλμέιδα μπόρεσα να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Η επόμενη καλή στιγμή της ήταν στο 24′, όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε έξυπνα το φάουλ και βρήκε τον Ζίνι μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του Ανγκολέζου είχε απάντηση από τον Καπίνο.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν σε ανύποπτο χρόνο με το πέναλτι που κέρδισε ο Μλάντεν, με τον Ζοάο Πέδρο να μειώνει σε 2-1 από την άσπρη βούλα. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν το δυνατό σουτ του Γκατσίνοβιτς στις καθυστερήσεις, αλλά κόπηκε από τον Τορεχόν.

Ο Μπαλντασάρα ολοκλήρωσε τη δουλειά για τον Παναιτωλικό

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα ήταν πιο αργός σε σχέση με τον πρώτο. Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 53′, αλλά το σουτ του Χουάνπι μέσα από την περιοχή, πέρασε λίγο άουτ. Η Ένωση απάντησε με δύο τελικές του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, με τον Καπίνο να επεμβαίνει στη δεύτερη και να παραχωρεί κόρνερ.

Ο Παναιτωλικός βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Μπαλντασάρα στο 65ο λεπτό με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο βρήκε και στον Μουκουντί.

Η ΑΕΚ πάλεψε για να πετύχει το τρίτο γκολ, αλλά ο Παναιτωλικός αμύνθηκε αρκετά καλά. Στο 83′ ο Γιόνσον βρήκε ωραία τον Γκατσίνοβιτς μέσα από την περιοχή, αλλά η προσπάθειά του είχε απάντηση από τον Καπίνο.

Στο 90′ η κεφαλιά του Βίντα πέρασε άουτ, ενώ η κεφαλιά του Φαν Βέερτ και το σουτ του Γιόνσον έξω από την περιοχή δεν βρήκαν επίσης στόχο. Στο φινάλε ο Βίντα έπεσε στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα και η φάση ελέγχθηκε στο VAR, όμως συμφώνησαν με τον διαιτητή και το παιχνίδι τελείωσε 2-2.

Τα στατιστικά και οι καλύτερες επιδόσεις

Παναιτωλικός: Καπίνο, Οικονόμου, Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας, Μπαλντασάρα, Χατζηθεοδωρίδης (82′ Μπελεβώνης), Χουάνπι (64′ Καρέλης), Πέδρο (90′ Τσιγγάρας), Φρ. Ντουάρτε

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (68′ λ. τρ. Ρότα), Βίντα, Μουκουντί (87′ Μήτογλου), Μοχαμάντι (87′ Φαν Βέερτ), Σιμάνσκι (68′ Γιόνσον), Ελίασον, Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Ζίνι (68′ Τσούμπερ), Γκαρσία.